Заправка для борщу на зиму — 6 рецептів борщової заправки

3. Смачна борщова заправка на зиму з томатами, морквою, солодким перцем

Цей рецепт дуже простий. Заправка виходить смачною і яскравою. Знадобиться для такої кількості продуктів каструля, місткістю більше 7 літрів.

Інгредієнти:

  • 3 кіло буряків
  • Кіло моркви
  • 125 мл столового оцту
  • Кіло стиглих томатів
  • Стакан пісного масла без запаху
  • Кіло цибулі
  • 3 столові ложки солі, призначеної для заготовок
  • Кіло солодкого перцю
  • Стакан цукрового піску

Приготування:

1. Вага всіх продуктів дано в підготовленому, очищеному вигляді. Нарізати їх треба так, як ви звикли робити це для приготування борщу. Моркву та буряк я, наприклад, тру великою теркою. Але можна і нарізати соломкою з допомогою ножа.

2. Цибулю дрібно кришимо. Перчик очищаємо від насіння. Нарізаємо його соломкою або кубиками. Середнього розміру.

3. Дрібно нарізаємо помідори. Їх можна попередньо почистити. Але це зовсім необов’язково.

4. Всі підготовлені овочі покласти в одну каструлю. В середині лопаткою робимо воронку і вливаємо оцет.

5. Сюди ж засипаємо цукровий пісок, сіль і заливаємо олію. Тепер ставимо на слабкий вогонь і чекаємо, коли овочі стануть пускати сік, будуть опускатися в розмірі. Потім додаємо нагрівання і чекаємо закипання.

6. Коли маса повноцінно активно закипить, проваримо її півгодини з цього моменту. До цієї хвилини ми повинні встигнути простерилізувати банки.

7. Відразу розкладаємо гарячий салатик. Закорковуємо стерильними кришками. Перед тим, як винести їх на зберігання, їх треба охолодити. Але не просто так, а тепло укривши зверху. Так вони будуть вичахати повільніше, близько 24 годин.