Простий рецепт гарної закуски з тонких скибочок картоплі і бекону.
Інгредієнти
-
5-6 шт.
— картопля
-
250 гр.
— бекон (тонкі смужки)
-
6 ч. л.
— сухарі (панірувальні)
-
30-40 гр.
— сир (твердий)
-
за смаком
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Для приготування троянд з картоплі і бекону ставимо за духовку на 180 градусів.
Очищену картоплю нарізаємо дуже тонко ножем або спеціальною теркою.
Дві форми для кексів по 6 шт. змащуємо.
В кожній формі починаємо формувати троянди з тонких скибочок картоплі і бекону. Посередині розміщуємо згорнутий шматочок бекону, обертаємо 2 невеликими скибочками картоплі, потім шар бекону для стійкості і продовжуємо чергувати скибочки картоплі і бекону, формуючи пелюстки троянд.
Готові троянди з картоплі і бекону скроплюємо маслом, посипаємо сіллю, перцем, сухарями (по 1/2 ч. л.) і натертим сиром.
Відправляємо підготовлені троянди в духовку на 40-45 хвилин, поки бекон і пелюстки з картоплі не підрум’яняться. Подаємо оригінальні троянди гарячими або злегка теплими. Приємного апетиту!