Чудова святкова закуска з свинячого мови і соуси (майонез, гірчиця, солоні огірки і куряче яйце).
Інгредієнти
Для мови:
-
3 шт.
— свинина (мова, 600-700 гр.)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 шт.
— морква
-
1 шт.
— лавровий лист
-
1 ч. л.
— перець (мелений)
-
1 ст. л.
— сіль
Для соусу:
-
200 мл.
— майонез
-
1 ч. л.
— гірчиця (їдальня)
-
3-4 шт.
— огірок (солоні)
-
1 шт.
— куряче яйце
-
1 щіпка
— перець (мелений)
Рецепт приготування
Свинячі язики соскабливаем ножем, добре промиваємо, викладаємо у киплячу воду, додаємо очищені і порізані моркву, цибулю, перець, лавровий лист і сіль. Варимо свинячі язики 1,5 години, виймаємо, заливаємо холодною водою і залишаємо на 10-15 хвилин.
Охолоджені мови виймаємо і легко очищаємо ножем.
Готові мови нарізаємо на тонкі шматочки.
У мисці змішуємо дрібно нарізані солоні огірки, яйця, майонез і мелений перець. На велику тарілку красиво викладаємо підготовлені шматочки мови, додаємо посередині ароматною соус з огірків, прикрашаємо і відразу подаємо. Приємного апетиту!