Простий рецепт приготування дуже смачної домашньої ліверної ковбаси зі свинячої печінки, легені, сала і селезінки.
Інгредієнти
-
1 шт.
— свинина (печінка)
-
1 шт.
— свинина (легке)
-
1 шт.
— свинина (селезінка)
-
500 гр.
— сало (свиняче)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1/2 головки
— часник
-
1-1,5 метра
— кишки (товсті)
-
за смаком
— перець (чорний)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Свинячі печінку, легені, селезінку та сало ретельно промиваємо.
Підготовлений лівер з салом викладаємо в каструлю, заливаємо водою, додаємо цибулю, лавровий лист, перець і сіль.
Варимо лівер 30 хвилин, знімаючи піну.
Викладаємо в миску і трохи охолоджуємо.
Варені печінку, легені, селезінку та сало пропускаємо через м’ясорубку з часником, перемішуємо, перчимо і пробуємо на сіль.
Кишки ретельно промиваємо і, за допомогою спеціальної насадки, заповнюємо їх підготовленим ливерным фаршем. Кишки не обов’язково брати товсті, можна замінити на тонкі.
Робимо не дуже довгі ковбаски і занадто щільно не набиваємо.
Перев’язуємо кінці ліверної ковбаси мотузкою (товстими нитками).
Заливаємо готову ковбасу холодною водою і, як тільки вода почне закипати, проколюємо голкою в декількох місцях, щоб скинути тиск всередині.
Варимо ароматну ліверну ковбасу 30 хвилин.
Ліверну ковбасу варену викладаємо на плоску поверхню, накриваємо великий обробною дошкою і ставимо важкий вантаж на 5-6 годин, щоб ковбаса вийшла більш щільною.
Хто не хоче чекати, етап з вантажем можна пропустити, тоді ковбаса вийде більш ніжною і подати її можна буде відразу, як тільки гаряча ковбаса охолоне. Приємного апетиту!