Чудовий рецепт приготування ароматного холодцю зі свинини.
Інгредієнти
-
2 шт.
— свинина (ноги)
-
2 шт.
— свинина (рульки)
-
300-400 гр.
— свинина (з жиром)
-
5 шт.
— лавровий лист
-
10-15 шт.
— перець (горошок)
-
1 головка
— часник
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Всі свинячі частини ретельно промиваємо, ніжки і рульки скоблим ножем. Викладаємо всі підготовлені частини в 10-ти літрову каструлю, заливаємо водою, додаємо горошки перцю, сіль і лавровий лист. При закипання знімаємо піну і додаємо 3-4 зубчики часнику.
Варимо частини на повільному вогні 4 години. Вода википить на 1/2 і м’ясо буде вільно відділятися від кісток. Пробуємо на сіль.
Готові свинячі частини остуджуємо, поділяємо руками і ножем на дрібні шматочки і змішуємо з пропущеним через прес часником.
Готовий остиглий бульйон проціджуємо через кілька шарів марлі.
Підготовлене м’ясо для холодцю викладаємо у будь-які форми, заливаємо ароматним бульйоном, накриваємо плівкою і ставимо в холодне місце на 5-7 годин, поки холодець не застигне.
Застиглий ароматний холодець нарізаємо і подаємо з гірчицею. Приємного апетиту!