Домашня ковбаса з часником в банці


Простий рецепт ароматної домашньої ковбаси з свинини, сала, часнику і майорану. Варимо смачну ковбасу в банку.

Інгредієнти

  • 1 кг.- свинина (без кісток)
  • 0,5 кг.- сало (свиняче)
  • 4 зубчики- часник
  • 1 ч. л.- желатин
  • 1 ч. л.- майоран
  • 1 ч. л.- перець (мелений)
  • 1 ч. л.- цукор
  • 1,5 ст. л.- сіль

Рецепт приготування

Шматок свинини промиваємо, нарізаємо з салом на шматки і пропускаємо через м’ясорубку, використовуючи сітки з великими отворами.


Додаємо в миску майоран, желатин, перець, цукор, сіль і пропущений через прес часник. Вливаємо в фарш воду (½ склянки) і добре перемішуємо руками. Заготівля для ковбаси повинна бути не липкою і щільною.


Беремо кілька банок з герметичними кришками і щільно забиваємо підготовленим ароматним фаршем так, щоб усередині не було порожнеч. Банку наповнюємо тільки на¾, щоб при варінні залишалося місце для желе. Підготовлені банки з заготівлею для ковбаси закриваємо і ставимо на ніч у холодильник.


На наступний день дно великої каструлі вистилаємо тканиною або розміщуємо невисоку залізну підставку, ставимо банки з м’ясної заготівлею і наливаємо воду так, щоб не доходила до кришки. Ставимо каструлю на повільний вогонь і варимо ковбасу після закипання 60 хвилин.


Банки виймаємо, остуджуємо і відправляємо в холодильник ще на 8 годин. Потім знову повторюємо процес пастеризації і ароматна, домашня ковбаса готова.

Смачну ковбасу остуджуємо, виймаємо з банки, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!