Домашнє сало копчене


Дуже простий рецепт приготування ароматного домашнього копченого сала. Для приготування потрібно коптильня.

Інгредієнти

  • 1,5 кг.

    — свинина (сало)

  • 300 гр.

    — сіль

Рецепт приготування

    Сало ріжемо на 2 шматка, ретельно промиваємо, висушуємо паперовими рушниками.


    Щедро натираємо підготовлене свиняче сало сіллю, викладаємо в контейнер, накриваємо і залишаємо в прохолодному місці на 14 днів. На 7-й день ще додаємо солі.


    Після 14 днів з сала змиваємо сіль і насухо витираємо.


    Протикаємо сало і підв’язуємо на мотузку.


    Тріски для копчення використовуємо будь-яких листяних порід, перед копченням на кілька хвилин заливаємо водою і потім викладаємо на спеціальний піддон в коптильні. Коптильню ставимо на слабкий вогонь і коптимо підготовлене сало при температурі 35-50 градусів близько 1 години.

    Готове ароматне копчене сало остуджуємо, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!