Дуже простий рецепт приготування ароматного домашнього копченого сала. Для приготування потрібно коптильня.
Інгредієнти
-
1,5 кг.
— свинина (сало)
-
300 гр.
— сіль
Рецепт приготування
Сало ріжемо на 2 шматка, ретельно промиваємо, висушуємо паперовими рушниками.
Щедро натираємо підготовлене свиняче сало сіллю, викладаємо в контейнер, накриваємо і залишаємо в прохолодному місці на 14 днів. На 7-й день ще додаємо солі.
Після 14 днів з сала змиваємо сіль і насухо витираємо.
Протикаємо сало і підв’язуємо на мотузку.
Тріски для копчення використовуємо будь-яких листяних порід, перед копченням на кілька хвилин заливаємо водою і потім викладаємо на спеціальний піддон в коптильні. Коптильню ставимо на слабкий вогонь і коптимо підготовлене сало при температурі 35-50 градусів близько 1 години.
Готове ароматне копчене сало остуджуємо, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!