Відмінний рецепт приготування м’ясного делікатесу з яловичини з великою кількістю спецій.
Інгредієнти
-
600-700 гр.
— яловичина (вирізка)
-
2 ст. л.
— коріандр (насіння)
-
0,5 ст. л.
— перець (свіжозмелений)
-
1 ст. л.
— паприка
Для розсолу:
-
1,5 літра
— вода (холодна)
-
0,5 склянки
— сіль
-
2 ст. л.
— мед
-
3 ст. л.
— цукор (коричневий)
-
0,5 ч. л.
— коріандр (насіння)
-
0,5 ст. л.
— гірчиця (насіння)
-
2 зубчики
— часник
-
3 шт.
— лавровий лист
Рецепт приготування
У каструлю наливаємо воду, додаємо мед, сіль, цукор, насіння коріандру, гірчиці, часник і лавровий лист. Доводимо розсіл до кипіння і повністю розчиняємо цукор і сіль. Трохи охолоджуємо.
Шматок яловичини викладаємо в контейнер і заливаємо підготовленим розсолом, покриваючи шматок повністю. Відправляємо контейнер з яловичиною в холодильник на 5 днів. Один раз в день шматок м’яса необхідно перевертати, використовуємо для цього дві вилки або щипці. Руками м’ясо не чіпаємо.
Через п’ять днів м’ясо виймаємо з розсолу і ретельно висушуємо.
Насіння коріандру подрібнюємо у ступці і змішати з свіжомеленим перцем і паприкою.
Щедро натираємо підготовлений шматок яловичини з усіх боків і загорнути у фольгу.
Викладаємо яловичину в попередньо розігріту духовку до 150 градусів на 2 години. Готову пастрому звільняємо від фольги, даємо постояти 30 хвилин, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!