М’ясний рулет Панчетта з свинячої грудинки


Що може бути смачніше домашнього в’яленого рулету з свинячої грудинки зі спеціями. Панчетта — італійський м’ясний продукт, який просто зробити в домашніх умови.

Інгредієнти

  • 1 шматок

    — свинина (грудинка)

  • 2 ч. л.

    — цукор

  • за смаком

    — спеції (італійські трави)

  • за смаком

    — перець (чорний)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Тонкий великий шматок свинячої грудинки промиваємо, знімаємо шкіру і просушуємо паперовими рушниками. Сіль змішуємо з цукром і щедро натираємо підготовлений шматок грудинки, посипаємо сумішшю трав і чорним перцем. Шматок в солі і травах викладаємо в щільний пакет або контейнер і відправляємо в холодильник на 1 тиждень, періодично перевертаючи пакет (шматок в контейнері перевертаємо тільки чистими руками або за допомогою вилок).

    Через 7 днів шматок свинячої грудинки промиваємо під проточною водою, просушуємо паперовими серветками і знову посипаємо з усіх боків чорним перцем і сумішшю італійських трав.


    Перевертаємо підготовлений шматок жирної стороною вниз, щільно згортаємо в рулет, щоб не було повітря всередині (повітря сприяє появі небажаних організмів) і акуратно закріплюємо шпагатом.


    Обертаємо підготовлений м’ясний рулет в кілька шарів марлі і закріплюємо знову шпагатом.


    Підвішуємо Панчетту на два тижні в прохолодному сухому приміщенні (ідеальні умови 8-15 ºC з вологістю 60%), наприклад, підвал або льох. Рулет можна підвісити і в холодильнику, але термін дозрівання збільшиться до 3-х тижнів.


    Ароматна Панчетта через 2 тижні (в холодильнику через 3) готова, звільняємо від марлі.

    Смачний рулет зі свинячої грудинки Панчетту дуже тонко нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!