Ми з вами вже готували суп з молюсками, там я вже описував коротко, що таке м’ясо мідій, де вживається. Але кожну страву, з одним і тим же продуктом, але різними добавками і по різному приготоване і на смак, звичайно, зовсім різне. Тут я пропоную вам один з дуже смачних супів, які я люблю.
Покроковий рецепт Голландського супу з молюсками
Інгредієнти:
- Мідії свіжі — 1,5 кг.
або
- Мідії варено-морожені — 250-300 р. (з одного кг. раковин виходить 180 р. м’яса.)
- Цибулини середніх розмірів — 2 шт.
- Пряна зелень — 2 пучка
- Сухе біле вино — 250 мл
- Сіль, свіжозмелену білий перець
- Вершки — 125 мл
- Сир (Гуда) — 200 р. — Не плутайте з сиром «Гауда». Гуда — це овечий сир. Його застосовують із-за специфічного гострого запаху і смаку. Спробуйте взяти інший овечий сир. Якщо його немає, ну тоді Пармезан.
Приготування:
Я напишу вам 2 варіанти приготування такого супу, один зі свіжими мідіями, другий з варено-мороженими. Ми завжди готуємо з варено-мороженими мідіями, це набагато швидше, та й смачно.
Варіант 1 (зі свіжими мідіями):
- Покласти свіжі мідії у велику кількість води і залишити на кілька годин,
- воду час від часу міняти.
- Потім ретельно очистити молюсків щіткою, видалити нарости, мити до тих пір, поки промивна вода не стане абсолютно прозорою.
Не можна вживати в їжу молюсків, які розкрилися під час миття.
- Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками.
- Перший пучок пряної зелені очистити, вимити, нарізати дрібними шматочками.
- Взяти півлітра води, влити в неї сухе біле вино, довести до кипіння, покласти туди нарізані цибулю і зелень, приправити сіллю, білим перцем, варити близько 3 хвилин.
- Покласти у воду з вином і зеленню молюсків, довести до кипіння, закрити каструлю кришкою, варити близько 10 хвилин, поки не розкриються черепашки.
Мушлі, які під час термообробки не розкрилися, не можна вживати в їжу.
- В дрібний друшляк вкласти кухонну серветку і процідити через неї відвар від молюсків, відвар зібрати, молюсків витягти з черепашок.
- Другий пучок зелені вимити, обсушити, дрібно порубати, покласти у відвар, влити туди вершки, перемішати.
- Сир нарізати невеликими кубиками, разом з молюсками покласти в суп.
Варіант 2 (з варено-мороженими мідіями):
Все дуже схоже.
- Мідії розморожувати не треба.
- Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками.
- Перший пучок пряної зелені очистити, вимити, нарізати дрібними шматочками.
- Взяти півлітра води, влити в неї сухе біле вино, довести до кипіння, покласти туди нарізані цибулю і зелень, приправити сіллю, білим перцем, варити близько 3 хвилин.
- У киплячу воду з вином і зеленню покласти варено-морожені мідії, варити не більше 2-3 хвилин.
- Через друшляк процідити відвар від молюсків, відвар зібрати, молюсків перекласти на тарілку.
- Другий пучок зелені вимити, обсушити, дрібно порубати, покласти у відвар, влити туди вершки, перемішати.
- Сир нарізати невеликими кубиками,
- разом з молюсками покласти в суп.
Суп трохи прогріти (не кип’ятити), приправити сіллю, білим перцем, відразу ж подати до столу.
До супу подати скибочки свіжого батона або білого хліба.
Приємного апетиту!