2. Вінегрет зі свіжою капустою і лимоном, без огірків
Вінегрет відрізняється не тільки натуральним складом, але і пікантною кислинкою, яку надають йому квашена капуста і огірки. Але якщо під рукою немає ні того, ні іншого, можна підкислити його лимонним соком. А квашену капусту можна легко замінити свіжою. Переконайтеся самі!
Інгредієнти:
- 300 грам капусти білокачанної
- 3 столові ложки олії
- 2 буряків
- 2 морквини середнього розміру
- Сіль на смак
- Лимон
- 3 картоплини
- Цибулина салатного сорту
Приготування:
1. Першим ділом, відваримо овочі. А саме, буряк, моркву і картоплю ставимо варитися в підсоленій воді до готовності. Морква середнього розміру буде готова приблизно через 10 хвилин після закипання. Картопля вариться хвилин 15, а буряк – не менше 45 хвилин.
2. Готові овочі остуджуємо і очищаємо.
3. Принцип нарізування овочів у вінегреті простий. Потрібно всі продукти для нього нарізати середнім кубиком, приблизно однаковий за розміром.
4. Першою нарізаємо буряк. Відправляємо в салатницю, підливаємо трохи олії. Все перемішуємо. Так вона не сильно офарбить всі сусідні овочі. Слідом відправляємо інші нарізані продукти – моркву, картоплю, цибулю. Капусту нарізаємо соломкою або кубиками. Теж перекладаємо в салатник. Поливаємо невеликою кількістю лимонного соку.
Все перемішуємо. До подачі рекомендую дати відпочити в холодильнику півгодини.