Вінегрет — рецепти класичного смачного салату

2. Вінегрет зі свіжою капустою і лимоном, без огірків

Вінегрет відрізняється не тільки натуральним складом, але і пікантною кислинкою, яку надають йому квашена капуста і огірки. Але якщо під рукою немає ні того, ні іншого, можна підкислити його лимонним соком. А квашену капусту можна легко замінити свіжою. Переконайтеся самі!

Інгредієнти:

  • 300 грам капусти білокачанної
  • 3 столові ложки олії
  • 2 буряків
  • 2 морквини середнього розміру
  • Сіль на смак
  • Лимон
  • 3 картоплини
  • Цибулина салатного сорту

Приготування:

1. Першим ділом, відваримо овочі. А саме, буряк, моркву і картоплю ставимо варитися в підсоленій воді до готовності. Морква середнього розміру буде готова приблизно через 10 хвилин після закипання. Картопля вариться хвилин 15, а буряк – не менше 45 хвилин.

2. Готові овочі остуджуємо і очищаємо.

3. Принцип нарізування овочів у вінегреті простий. Потрібно всі продукти для нього нарізати середнім кубиком, приблизно однаковий за розміром.

4. Першою нарізаємо буряк. Відправляємо в салатницю, підливаємо трохи олії. Все перемішуємо. Так вона не сильно офарбить всі сусідні овочі. Слідом відправляємо інші нарізані продукти – моркву, картоплю, цибулю. Капусту нарізаємо соломкою або кубиками. Теж перекладаємо в салатник. Поливаємо невеликою кількістю лимонного соку.

Все перемішуємо. До подачі рекомендую дати відпочити в холодильнику півгодини.