Інгредієнти:
- 4 варені буряків
- Столова ложка лимонного соку
- 3 свіжих огірка
- 200 грам консервованої квасолі
- Одна салатна цибулина
- Чайна ложка зернистої гірчиці
- 3 столові ложки нерафінованої олії
- Сіль на смак
Приготування:
1. Буряк відварюємо до повної готовності. Можна також запекти або приготувати в мікрохвильовій печі – як вам зручно. Остуджуємо її, очищаємо. Нарізаємо невеликими кубиками.
2. Цибулину краще брати солодку, соковиту. Якщо вона гірка, краще обдати її в нарізаному вигляді окропом, потім обсушити. Це зніме зайву гірчинку. Нарізаємо кубиками, додаємо в миску з буряком. Сюди ж перекладаємо квасоля. Замість консервованої можна брати і відварну.
3. Огірок миємо, нарізаємо кубиком, приблизно порівнянним з буряком. Відправляємо в загальну посуд. Окремо змішуємо олію, гірчицю, сік лимона. Солимо на смак. Цієї поливаємо заправкою салат.
4.Все старанно вимішуємо. Подавати можна відразу або дати настоятися в холодильнику годину.