Вінегрет — рецепти класичного смачного салату

Інгредієнти:

  • 4 варені буряків
  • Столова ложка лимонного соку
  • 3 свіжих огірка
  • 200 грам консервованої квасолі
  • Одна салатна цибулина
  • Чайна ложка зернистої гірчиці
  • 3 столові ложки нерафінованої олії
  • Сіль на смак

Приготування:

1. Буряк відварюємо до повної готовності. Можна також запекти або приготувати в мікрохвильовій печі – як вам зручно. Остуджуємо її, очищаємо. Нарізаємо невеликими кубиками.

2. Цибулину краще брати солодку, соковиту. Якщо вона гірка, краще обдати її в нарізаному вигляді окропом, потім обсушити. Це зніме зайву гірчинку. Нарізаємо кубиками, додаємо в миску з буряком. Сюди ж перекладаємо квасоля. Замість консервованої можна брати і відварну.

3. Огірок миємо, нарізаємо кубиком, приблизно порівнянним з буряком. Відправляємо в загальну посуд. Окремо змішуємо олію, гірчицю, сік лимона. Солимо на смак. Цієї поливаємо заправкою салат.

4.Все старанно вимішуємо. Подавати можна відразу або дати настоятися в холодильнику годину.