Відмінний рецепт приготування дуже смачної паски з карамелизованными апельсинами, ромом і мигдалем.
Інгредієнти
Для пасхи
-
1 кг.
— сир кисломолочний (жирний)
-
250 гр.
— вершкове масло
-
7 шт.
— куряче яйце (жовтки)
-
1 склянка
— цукор
-
1/2 ч. л.
— ванілін
-
5 ст. л.
— ром
-
1 жменю
— курага
-
1 жменю
— ізюм
-
для прикраси
— мигдаль
Для апельсинів
-
2 шт.
— апельсин
-
130 гр.
— цукор
-
100 мл.
— вода
Рецепт приготування
Ппасха
-
Потім перекладаємо на тарілку, прикрашаємо мигдалем і карамелизованными апельсинами, які готуємо самі.
Вершкове масло залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі, щоб стало м’яке. Сухофрукти промиваємо, заливаємо гарячою водою на кілька хвилин, сушимо на паперовому рушнику.
Курагу нарізаємо на невеликі шматочки.
Сир 3 рази пропускаємо через сито.
У міксері збиваємо жовтки з цукром, поки цукор не розчиниться, додаємо ванілін і вершкове масло збиваємо. Викладаємо у велику миску.
Невеликими порціями в суміш з цукру, жовтків і олії додаємо сир, добре перемішуючи. В кінці додаємо ром і сухофрукти.
Сито вистилаємо марлею або лляною серветкою, ставимо в каструлю. Викладаємо сирну суміш в сито, закриваємо кінцями марлі, накриваємо невеликий тарілкою і ставимо вантаж. Відправляємо в холодильник на ніч
Карамелизованные апельсини
Апельсини нарізаємо на тонкі кружечки.
У каструлю на дно висипаємо половину цукру, на нього викладаємо половину кружалець апельсина. Потім залишок цукру і залишок апельсинів. Заливаємо водою і на повільному вогні тушкуємо протягом 1 ½ години. Якщо вода буде швидко википати, можна трохи додати.
Остуджуємо і прикрашаємо Великдень.
Приємного апетиту!