Класичний рецепт приготування смачного торта «Наполеон» з листкового тіста та заварного крему.
Інгредієнти
Для тіста:
-
400 гр.
— вершкове масло (холодну)
-
2 шт.
— куряче яйце
-
150 мл.
— вода (холодна)
-
6 склянок
— борошно (650 гр.)
-
3 ст. л.
— горілка
-
1 ст. л.
— оцет (9%)
-
1 щіпка
— сіль
Для заварного крему:
-
7 шт.
— куряче яйце (жовтки)
-
6 чашок
— молоко
-
1,5-2 склянки
— цукор
-
1 ч. л.
— ванільний екстракт
-
1 чашка
— мука
-
200-250 гр.
— вершкове масло
Рецепт приготування
Для приготування торта купуємо заморожене листкове тісто або готуємо домашнє. Для тесту в мисці збиваємо виделкою яйця (2 шт.), сіль, холодну воду, оцет і горілку.
В чашу кухонного комбайна додаємо борошно (6 склянок), нарізане холодне масло (400 гр.) і перемішуємо, поки не утворюються крихти розміру з горох. Без використання техніки рубаємо ножем борошно з маслом.
Додаємо в перемішану борошно з маслом підготовлену яєчну суміш і перемішуємо тісто 1 хвилину.
Викладаємо тісто з чаші на робочу поверхню борошном і швидко формуємо кулю.
Підготовлене тісто ділимо на 4 частини, загорнути в плівку і кладемо в холодильник на 1-2 години.
Для крему жовтки змішуємо віночків в мисці з 50 мл. молока, цукром. Додаємо борошно (1 чашка), перемішуємо і знову 50 мл. молока.
В іншій мисці доводимо до кипіння залишки молока і повільно вливаємо, постійно помішуючи віночком, в яєчну суміш. Підготовлену суміш ставимо на середній вогонь і після закипання варимо 2-3 хвилини, добре перемішуємо суміш на дні, щоб не підгоріла. Додаємо ванільний екстракт. Остуджуємо і трохи збиваємо з розм’якшеним вершковим маслом (200-250 гр.).
Ставимо за духовку на 200 градусів. Кожен шматок охолодженого тіста ділимо навпіл, розгортаємо за розміром форми, в якій будемо збирати торт і протикаємо виделкою або валиком по всій поверхні.
Викладаємо підготовлені кола на деко з невеликою кількістю борошна і випікаємо коржі 5-7 хвилин. Рівно обрізаємо краю і отримані залишки подрібнюємо в крихти. З 4 шматків тіста отримуємо 8 коржів.
Для того, щоб створити красиву форму торта на сервірувальне блюдо викладаємо 1 ст. л. крему і рівно по центру кільце від форми. Викладаємо один корж в кільце.
Змащуємо підготовленим кремом.
Змащуємо кремом всі коржі і посипаємо зверху підготовленими крихтами.
Знімаємо кільце, змащуємо боки залишками крему.
Посипаємо акуратно боки торта крихтами.
Готовий ароматний торт «Наполеон» охолоджуємо близько години і подаємо. Приємного апетиту!