Відмінний рецепт приготування торта «Мурашник».
Інгредієнти
-
330 гр.
— борошно (пшеничне)
-
60 мл
— молоко
-
1 банку
— молоко варене згущене)
-
80 гр.
— вершкове масло
-
1 шт.
— куряче яйце
-
100 гр.
— цукор
-
2 ч. л.
— ванільний екстракт
-
1/2 ч. л.
— сода
-
6 шт.
— фундук (або кешью)
-
для прикраси
— пластівці (мигдальні)
Рецепт приготування
-
Охолоджуємо готовий торт «Мурашник» близько однієї години і подаємо. Приємного апетиту!
У мисці змішуємо молоко, нарізане на шматочки вершкове молоко, яйце, цукор і ванільний екстракт.
В іншій мисці змішуємо борошно з содою і потім поступово в неї додаємо підготовлену суміш з молока, цукру і яйця.
Постійно перемішуємо суміш.
Виходить еластичне тісто.
Ділимо на 4 рівні частини.
Формуємо невеликі рулони, обертаємо плівкою і відправляємо в холодильник на 1,5 години.
Розігріваємо духовку до 220 градусів.
На деко з аркушем паперу для випічки натираємо тісто по одному рулону на одну порцію, якщо деко великий, тоді по 2 рулону.
Випікаємо в духовці 5-7 хвилин. Остуджуємо 2-3 хвилини.
Руками поділяємо готове тісто на шматочки і викладаємо в миску.
Додаємо варену згущенку, подрібнені горіхи.
Перемішуємо.
Викладаємо готову масу в іншу миску і щільно утрамбовується. Потім перевертаємо на тарілку і посипаємо мигдальними пластівцями. Форму торта можна надати будь-яку, залежить від форми миски.