Класичний рецепт приготування ароматного торта «Чудо» з коржами і кремом зі згущеного вареного молока.
Інгредієнти
Для тіста:
-
3-3,5 склянки
— мука
-
1 склянка
— цукор
-
2 ст. л.
— мед
-
1 ч. л.
— сода (харчова)
-
100 гр.
— вершкове масло
-
2 шт.
— куряче яйце
Для крему:
-
2 банки
— молоко варене згущене)
-
300 гр.
— вершкове масло
Рецепт приготування
У каструлю викладаємо яйця і цукор. Перемішуємо вінчиком до розчинення цукру, додаємо вершкове масло і мед. Ставимо каструлю на киплячу водяну баню і варимо суміш близько 5 хвилин, поки всі інгредієнти не розчиняться. Додаємо соду і варимо ще 30 секунд, помішуючи. Суміш трохи побіліє і збільшиться в об’ємі.
Знімаємо каструлю з водяній бані і, перемішуючи ложкою, додаємо 3 склянки борошна. Тісто ще трохи загусне, коли охолоне.
Підготовлене тісто ділимо на 8-10 частин.
Розкачуємо по черзі шматочки тіста з борошном тонко і обрізаємо краю за потрібною формою. Акуратно переміщаємо на деко, посипаний невеликою кількістю борошна.
Випікаємо обрізаний кожен корж в духовці при 200 градусах 4-5 хвилин, поки не зарум’яняться.
Обрізані сирі частини від коржів випікаємо як коржі і подрібнюємо у крихти для прикраси.
У миску викладаємо варену згущенку і розм’якшене масло. Збиваємо міксером 4-5 хвилин до густого пухнастого крему.
Кожен корж змащуємо підготовленим кремом, змащуємо все краю і посипаємо крихтами. Наполягаємо торт 2-3 години і подаємо. Приємного апетиту!