Сом смажений


Відмінний рецепт приготування смаженого філе сома в паніровці.

Інгредієнти

  • 800 гр.

    — сом (філе 4 шматка)

  • 1 чашка

    — сухарі (панірувальні)

  • 1 чашка

    — борошно (пшеничне)

  • 3 шт.

    — куряче яйце

  • 4 ст. л.

    — сік лимона

  • 4 щіпки

    — сіль

  • 4 щіпки

    — перець (Чорний мелений)

  • 1 ч. л.

    — паприка

  • за смаком

    — рослинна олія

Рецепт приготування

    Шматки сома поливаємо лимонним соком (по 1 їдальні ложки), посипаємо сіллю, перцем і паприкою. Даємо риби зі спеціями постояти 20 хвилин.

    У мисці злегка збиваємо яйця, солимо.

    Сковороду з рослинним маслом ставимо на вогонь, а філе сома обвалюємо в борошні. Потім занурюємо в яйця, відправляємо в сухарі і опускаємо в гарячу олію.

    Швидко обсмажуємо шматки сома на сильному вогні з двох сторін по 3 хвилини до золотистої скоринки.

  • Смаженого сома подаємо з картоплею фрі та соусом. Приємного апетиту!