Швейцарська меренга

Легка, ніжна, стійка швейцарська меренга для тортів, капкейків, великодніх пасок. Тут детальний рецепт з фото. Заході, готуйте!

Всім доброго дня! Швейцарська меренга або мокре безе — це білковий заварний крем. При правильному приготуванні він виходить щільним, але в той же час повітряним і дуже ніжним.

Швейцарська меренга — це ще і дуже смачний десерт, її можна використовувати в якості декору до тістечком, капкейкам, як начинку для еклерів, прошарок для макаронів, у бісквітних тортах. Тому що білок проходить термічну обробку і може служити в якості начинки. Також її можна застосовувати для вирівнювання тортів.

Через деякий час після відсадження поверхню меренги підсихає і стає схожою на зефір, а всередині вона залишається вологою і ніжною.

Ще цим кремом можна прикрасити великодні пасочки, меренга чудово буде триматися зверху і нікуди не втече).

На основі швейцарської меренги готується дуже популярне тістечко Павлова.

Для мене це в першу чергу — універсальний крем і десерт.

І зараз я розповім вам простий і вдалий спосіб, як зробити Швейцарську меренгу покроково з фото в домашніх умовах. Цей рецепт ніколи не підводив.

Інгредієнти для приготування:

  1. яєчний білок — 60 гр. (або білок 2-х яєць).
  2. щіпка солі або сік лимона — 1 ст. л.
  3. цукрова пудра — 120 гр.

Примітка:

  • Цукрова пудра в магазинах коштує набагато дорожче, ніж цукор, можете приготувати її вдома самі. Для цього засипте потрібну кількість цукру в кавомолку і включіть її на 5-6 секунд. Або покладіть цукор в чашку блендера і перемеліть 30 секунд. Цукрова пудра своїми руками готова!)
  • Яєчний білок дуже акуратно відокремте від жовтка, не можна допустити їх змішування. Якщо у вас не вийшло добре відокремити з першого разу, краще повторіть цю дію з іншими яйцями.

Для початку змішайте яєчний білок і цукрову пудру в миску і поставте їх на водяну баню.

Постійно помішуючи віночком, дочекайтеся, коли розтане цукрова пудра.

Тепер перелийте все в діжу міксера, додайте сік лимона або сіль, за вашим бажанням і збийте 1 хвилину на середній і потім 5 хвилин на великій швидкості.

Я використовую планетарний міксер потужністю 1000 Вт. В залежності від потужності міксера час збивання може бути трохи іншим, важливо розуміти, до якої консистенції слід довести масу.

У вас повинен вийти дуже щільний, стійкий до осідання крем. Він буде добре триматися на віночку міксера, приблизно так.

Швейцарська меренга готова! Тепер можна її застосовувати, як вам завгодно, я використовувала для прикраси ванільних капкейків. Вийшли дуже високі, стійкі шапочки.

Приготувавши Швейцарську меренгу хоч раз, ви будете використовувати її часто, вона назавжди залишиться вашою улюбленицею! Безе виходить смачне і ніжне — просто тане в роті!

А це наша меренга на великодніх куличиках — веде себе чудово і дуже красиво виглядає!

Діліться вашими враженнями і досвідом приготування в коментарях до статті. Є питання по рецепту — задавайте. Я із задоволенням на них відповім.

Приємного всім апетиту і гарного настрою!