Шоколадний медовик

Ніжний, смачний шоколадний медовик з заварним кремом. Тут детальний рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте, насолоджуйтеся!

Всім привіт! Дуже хочеться написати рецепт ще одного медового торта. На цей раз буде класичний шоколадний Медовик. Можу припустити, що така назва торта для вас не новина. І тому є причина, тому що Медовиків існує безліч. Ви, звичайно, який-небудь пробували хоч раз в житті.

На моєму блозі є рецепт неймовірно смачного Медовика зі сметанним кремом. Нещодавно я приготувала обладнаний Медовик з заварним кремом. І не думаю, що на цьому зупинюся).

І справді всі варіанти медових тортів дуже універсальні — у тому розумінні, що для них підходять велика різноманітність кремів. Це і Класичний заварний крем, і Дипломат, і Маскарпоне з вершками. І один з найбільш підходящих — Шоколадний заварний крем (з ним я теж робила шоколадний медовик, в кінці статті обов’язково викладу фото, він вийшов напрочуд соковитим і смачним).

Який крем ви б не застосували, помилки не буде, це точно. Шоколадно-медові коржі набувають незабутні смакові поєднання і відтінки з будь-яким з них. Всі клікабельні посилання, заходьте, вибирайте на свій смак і готуйте задоволення.

У цій статті я вам пропоную зробити шоколадний Медовик з класичним заварним кремом. Подібне поєднання є свого роду стандартом і не залишить байдужим навіть найвибагливішого гурмана!

Кількість інгредієнтів, необхідне для приготування крему, для вашої зручності, я пропишу тут, а як його зробити, детально викладено у засланні з назвою.

Нижче в цій статті я розповім як зробити шоколадно-медове тісто і як спекти з нього коржі. Далі детально опишу складання і оформлення торта.

Отже, як зробити Шоколадний Медовик з заварним кремом — простий рецепт покроково з фото в домашніх умовах.

Для Заварного крему:

  1. молоко — 1 літр
  2. масло вершкове — 120 г
  3. яйця — 4 шт.
  4. цукор — 270 гр
  5. кукурудзяний крохмаль — 100 г
  6. ванілін за смаком

Продукти для шоколадного тіста:

  1. масло вершкове — 100 гр
  2. цукор — 150 г
  3. мед — 70 гр
  4. яйця — 3 шт.
  5. какао — порошок- 60 гр
  6. борошно — 400 гр
  7. сода — 2 ч. л

Примітка:

  • На фотографії з інгредієнтами для тіста немає яєць — зовсім про них забула, замріялася, напевно), але ви про них не забудьте!
  • Вершкове масло обов’язково має бути кімнатної температури.
  • Какао краще взяти алкализованное — з ним випічка має більш насичений шоколадний смак і колір.
  • Кількість крему розраховане на 8-9 коржів діаметром 20-22 див.
  • В інгредієнтах для крему вказаний тільки кукурудзяний крохмаль, але немає борошна — це не помилка. Я пропоную зробити крем саме на крохмалі, що дозволить нам отримати якісний крем, не схожий на борошняний клейстер.)

Почнемо готувати тісто

У вогнетривкий посуд скласти масло, мед і цукор. Все ретельно перемішати.

Поставити на водяну баню і нагрівати, при цьому помішуючи до тих пір, поки не розчиниться цукор.

Додати соду, перемішати і зняти з водяної бані.

По одному введіть яйця, ретельно перемішуючи віночком після кожного.

Додати какао і змішати його з рідкими інгредієнтами так, щоб не залишилося грудочок.

В отриману суміш всипте 300 гр борошна і замісити шоколадне тісто.

Вимішувати краще всього спочатку силіконової лопаткою, далі продовжити руками.

По консистенції воно вийде досить густим, майже як пельменний.

Тепер помістіть його в пакет або оберніть плівкою і приберіть в холодильник на 30 хвилин.

Поки тісто дозріває, приготуйте Заварний класичний крем по цьому рецепту.

Потім перекладіть тісто на стіл і розділіть на рівну кількість частин і присипте борошном. Я зробила 8 однакових кульок.

Далі поставте духовку на прогрів до 190 градусів.

Поки духовка нагрівається, візьміть одну кульку тіста, покладіть на пергаментний папір або на антипригарний килимок. Присипте борошном.

Розкачайте дуже тонко, приблизно 4 мм товщиною. Проткніть виделкою в декількох місцях так, як на фото.

Випікаємо коржі

Тепер разом з аркушем, на якому розкатували, покладіть на деко і випікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 5-7 хвилин.

Готовий корж перекладіть на рівну поверхню і сформуйте з нього коло потрібного вам діаметра. Я це роблю за допомогою металевої форми для випічки без дна.

Ставлю її на корж і придавлюю зверху. Моя форма 20 см в діаметрі.

Таким чином випікайте всі коржі. Дійте дуже швидко. Поки один корж печеться, готує другий і так по конвеєру до останнього кульки тіста.

Шоколадні коржі дуже темні і складно зрозуміти на вигляд готові вони чи ні, тому строго стежте за часом випічки, інакше є ймовірність перепалити корж. Також з мого досвіду перший випікається приблизно 7 хвилин, а всі наступні пару хвилин швидше, тобто приблизно 5.

В результаті у вас вийде ось така стопка шоколадних тістечок.

Залишки я зібрала в миску і відставила вбік. Вони мені пізніше знадобляться.

Збираємо торт

Отже, всі складові для нашого торта готові, приступимо до складання.

На блюдо або підкладку, на якій будемо збирати торт, розподіліть листи пергаментного паперу, а в центр покладіть ложку крему так, як показано на фото.

Зверху покладіть перший корж і змастіть його кремом. Далі виконайте теж саме з усіма коржами.

Таким чином у вас вийде піраміда з коржів і крему. Отриману конструкцію з усіх боків намажте кремом і поставте в холодильник на 30 хвилин.

Поки торт дозріває в холодильнику, подрібніть в блендері залишки від коржів, які ви зібрали в миску. Вони дуже крихкі і легко перетворяться ось у таку крихту.

Після закінчення часу торт вийміть з холодильника і зі всіх сторін обсипте сухарями.

Потім обережно витягніть з під торта аркуші пергаменту. Зайва крихта піде разом з листами, а блюдо або підкладка залишаться абсолютно чистими. Ось для чого потрібен був пергамент).

загалом ваш шоколадний медовик готовий, можна залишити його в такому вигляді, поставити в холодильник ще на пару годин для дозрівання і просочення, а потім порізати на шматочки і пригощати рідних та близьких.

Я ще зверху посипала какао і прикрасила ягодами і свіжою м’ятою.

А ось наш красунчик розрізі.

Він дуже добре просочився заварним кремом, вийшов ніжним смачним, ароматним — просто смакота!

Шоколадний медовик, дубль 2)

Пропоную вашій увазі ще один шоколадний медовик, який я приготувала за цим рецептом, тільки використовувала крем Шоколадний заварний. Погляньте, яка краса, навіть на фото видно наскільки він соковитий і ніжний — прям слинки течуть).

Кому захочеться саме такий медовик — готуйте все так, як описано в цій статті, а рецепт шоколадного заварного крему знайдете тут. Заходьте, готуйте, там все просто і в подробицях викладено.

Обидва варіанти шоколадних медовиків прекрасні! Обравши будь-який із них ви отримаєте чудовий медовий торт.

Готуйте творчо і з задоволенням! Все вийде, я впевнена, а моя стаття вам в допомогу!

Будуть питання за рецептом, пишіть в коментарях, я обов’язково відповім.

Відмінного настрою і смачних вам тортиків!