Шоколадна глазур з шоколаду

Продукти для глазурі :

  1. шоколад молочний або темний — 100 гр. (білий 150 грам)
  2. масло 82,5% — 50 г
  3. жирні вершки 30% — 50 гр

Примітка:

  • Вершки і вершкове олія мають бути кімнатної температури, для цього дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку приготування.
  • Солодкість готової глазурі залежить від шоколаду, тому чим темніше шоколад, тим менш солодка глазур.
  • Для приготування глазурі можна використовувати пористий шоколад.

Готуємо шоколадну глазур з шоколаду

В каструльку з товстим дном, додайте подрібнений шоколад і м’яке вершкове масло. Поставте на водяну баню, простежте, щоб дно каструльки не стосувалося води.

Поступово шоколад і масло нагріються і почнуть танути. З цього моменту починайте перемішувати і продовжуйте до тих пір, поки весь шоколад не розтане.

Як тільки шоколадно-масляна маса стала однорідною, зніміть каструльку з водяної бані, залийте вершки (не забувайте, що вони повинні бути кімнатної температури).

Ретельно перемішати вершки з іншою масою. Шоколадна глазур з шоколаду готова. У рідкому стані вона має глянсовий блиск, після застигання на десерт відтінок стане матовим.

Після приготування доведіть глазур до робочої температури (40-45 градусів).

Щоб зробити шоколадні глазурі патьоки на торті, перекладіть її в кондитерський мішок. Потім відріжте у мішка кінчик носика, так, щоб вийшло отвір діаметром не більше 5-7 мм, і нанести глазур на краю торта.

Для покриття торта глазур’ю повністю — вилийте її на холодний торт розрівняти шпателем. Після приберіть торт в холодильник хвилин на тридцять для того, щоб глазур повністю застигла.

На фото нижче обіцяний торт Колібрі, подивіться — він чудовий!

А це домашній зефір, покритий шоколадною глазур’ю з білого шоколаду.