Сало в розсолі — 6 рецептів засолу по-домашньому

5. Сало по-домашньому в розсолі з лаврушкой, часником і перцем

Це один з найпростіших способів засолити сало в домашніх умовах. Пробувати можна вже через 4 дні. Приготувати зовсім не складно. Для цього знадобляться прості продукти.

Інгредієнти:

  • півтора кілограма сала (можна грудинку)
  • 4-5 горошин запашного перцю
  • 10 часточок часнику
  • літр води
  • 2 лаврушки
  • 8 столових ложок солі
  • 5 горошин чорного перцю

Приготування:

1. У каструлі кип’ятимо воду. Розчиняємо тут сіль, всипаємо горошини перцю, додаємо лаврушку. Кип’ятимо приблизно 3 хвилини. Потім вимикаємо нагрівання і даємо повністю охолонути.

2. Нарізаємо сало на шматки невеликого розміру.

3. Часник нарізаємо часточками. Трохи кладемо на дно чистої банки. Потім кладемо шар сала. Покриваємо знову часником. Шари продовжуємо до верху. Завершальний — часник.

4. Лаврушки з розсолу кладемо в цю банку. Заливаємо розсіл до самого горлечка. Накриваємо кришкою, Трясемо банку, щоб він краще розійшовся. Потім, за необхідності, доливаємо його, доверху.

5. Залишаємо на 2 дні на столі. Тепер ще на 2 дні переносимо в холодильник.

6. Потім дістаємо з рідини, обсушуємо. Поміщаємо кожен шматок у фольгу і відправляємо в морозилку. Але спробувати можна вже до заморожування.