Сало в розсолі — 6 рецептів засолу по-домашньому

4. Смачне сало гарячого засолу в цибулинні

Таке сало дуже часто готує моя мама. Сім’я від нього просто в захваті. Ніжне, ароматне, надзвичайно смачне. Цибулиння додає ще більше пікантності і особливий колір. Виглядає воно, як копчене.

Обов’язково спробуйте такий рецепт. Якщо у вашій родині люблять сало, то цей рецепт без уваги точно не залишиться.

Інгредієнти:

  • кілограм сала свинячого (обов’язково з м’ясними прошарками)
  • літр чистої води
  • пару лаврушин
  • 3 жмені лушпиння цибулі
  • 7 часточок часнику середнього розміру
  • 200 грам солі
  • 2 столові ложки цукрового піску
  • чорний перець на смак

Приготування:

1. Сало миємо, обсушуємо. Якщо потрібно, зачищаємо шкірку від залишків щетини. Нарізаємо його шматками, щоб вони влізли в каструлю.

2. У каструлю наливаємо воду. Відправляємо сюди сіль, лаврушку, цукровий пісок. Додаємо лушпиння. За бажанням, її можна додати більше, щоб колір вийшов більш насиченим.

3. Ставимо все це на плиту і чекаємо закипання. Як тільки це відбудеться, відправляємо сюди шматки сала. Варимо все разом приблизно півгодини.

До речі, за таким же рецептом можна приготувати свинячу грудинку. Можете відправити її разом з салом в каструлю або приготувати окремо.

4. Тепер знімаємо з нагріву. Дамо настоятися приблизно 10-12 годин при кімнатній температурі. За цей час продукт промаринується, придбає апетитний вигляд копченості.

5. Сало прибираємо з розсолу, дамо йому обсохнути. Можна для цього скористатися паперовими рушниками. Поки воно ще підсихає, нарізаємо тонкими пластиками часник. Беремо фольгу. Щедрим шаром обсипали сало крейдовим чорним перцем. Можете брати інші приправи на смак. Натираємо з усіх боків. На фольгу, де буде лежати сало, кладемо трохи часнику. Зверху кладемо шматок, також з боків і зверху покриваємо часником. Щільно загорнути у фольгу.

На ніч прибираємо в морозильну камеру. Потім можна дегустувати. Залишки також зберігаємо в морозилці.