Сало в розсолі — 6 рецептів засолу по-домашньому

1. Простий і смачний рецепт засолки сала в розсолі в домашніх умовах

Пропоную дуже простий рецепт смачного сала в розсолі. Навіть якщо ви готуєте сало вперше, у вас обов’язково вийде. Просто дотримуйтесь покроковому рецептом.

Інгредієнти:

  • Сало
  • Літр води
  • Лаврове листя — на смак
  • 4 столові ложки солі
  • Часник за смаком
  • Горошини перцю на смак

Приготування:

1. Сало моєму, очищаємо ножем шкірку. Обсушуємо паперовим рушником. Можна брати чисте сало або з прошарками м’яса.

2. Нарізаємо невеликими шматочками, щоб воно швидше просолилось і його потім зручніше було нарізати.

3. У теплій воді розчиняємо сіль. Вона повинна повністю розійтися. Кількість солі можна перевірити сиром яйцем. Опустіть його в солону воду. Воно повинно плавати. Значить, солі достатньо.

4.Ставимо на плиту, чекаємо закипання. Відправляємо сюди лаврушку, суміш горошин перцю на смак (приблизно неповна столова ложка). Проварюємо разом 3-4 хвилини. Потім даємо йому охолонути. Тим часом, очищаємо часник і нарізаємо його пластинками.

5. На дно чистої місткого посуду викладаємо трохи часнику. Зверху в один шар кладемо шматки сала.

6. Так, викладаємо шарами сала, перекладаючи їх часником. Залишки часнику розкладаємо поверху. Лаврушки з розсолу дістаємо і кладемо між шарами.

7. Заливаємо розсолом шматки, щоб він повністю покрив.

8. Зверху ставимо блюдце дном вгору. Воно помилково бути трохи меншого діаметру, ніж тара для засолювання. Тобто, потрібно, щоб воно покрило сало повністю. Зверху встановлюємо гніт. Наприклад, банку з водою. У такому вигляді залишаємо на столі на 2-3 доби. Зверху можна прикрити серветкою. Потім ще на стільки ж прибираємо в холодильник.

Тепер можна діставати їх, обсушувати паперовим рушником і нарізати. Це дуже смачно. Що не съестся відразу, можна прибрати в пакет, в морозильник.