Сало в розсолі — 6 рецептів засолу по-домашньому

3. Солимо сало з часником в холодному розсолі

Пропоную вам ще один холодний спосіб приготування цієї закуски. Ми розглянемо варіант засолювання в каструлі. Ви можете брати будь-яку іншу тару. Але якщо готуєте в каструлі або в інший металевому посуді, вибирайте емальоване покриття, без сколів і тріщин.

Інгредієнти:

  • Головка часнику середнього розміру
  • Спеції для засолювання сала (можна підібрати на смак або купити готовий букет приправ)
  • На півтора літра води 200 грам солі
  • Чайна ложка перцю горошкового
  • Сало

Приготування:

1. Сало моєму, очищаємо шкірку ножем, обсушуємо після миття. Нарізаємо його на шматочки, товщиною близько 4 сантиметрів. Такі шматки швидше і якісніше просолятся.

2. Складаємо в каструлю. Якщо воно не вміщається в один шар, то потрібно прошарувати його часником і спеціями. Якщо ж воно лягати одним шаром, то просто посипаємо зверху на смак приправами для засолювання чи копчення сала. Часник нарізаємо середніми пластинками. Розкладаємо зверху.Також посипаємо горошки перцю.

3. У кип’яченої, охолодженої воді розчиняємо повністю сіль. Щоб було простіше, можна попередньо розчинити її відразу після кип’ятіння. Адже гарячої рідини, сіль швидше розходиться. А потім, після охолодження, знову перемішуємо і вливаємо до сала. Зверху ставимо блюдце, щоб все сало було в розчині.

Залишаємо на столі, зверху прикривши марлею, на добу. Потім прибираємо в холодильник. Там воно просолится приблизно тиждень. Чим довше буде стояти, тим насиченішим буде смак. Потім можна діставати, обсушувати, нарізати і є. А залишки прибираємо в пакет і морозильник.