2. Рецепт сала в розсолі, у банку
Солити сало в банку дуже зручно. Його, звичайно, можна приготувати в каструлі, пластиковому контейнері та іншій тарі. Але банку легше зберігати в холодильнику. Та й просолюється воно там відмінно.
Інгредієнти:
- Півтора кіло сала
- Літр чистої води
- 6 столових ложок солі
- 5 горошин чорного перцю
- Головка часнику
- 3 лаврушины середнього розміру
- Суміш меленых перців для натирання
Приготування:
1. Вибирайте якісний і хороший продукт. Відмінно, якщо на ньому будуть м’ясні прожилки. Шкірка повинна бути тонкою, м’якою. А сама свинина не повинна виділяти неприємний запах.
2. Нарізаємо його на шматочки, товщиною з сірникову коробку. Такі шматки легше занурювати в банку, а потім діставати. Складаємо їх в дволітрову чисту банку.
3. Воду ставимо на плиту. Розчиняємо тут сіль. Кладемо горошини перцю і лаврушку. Ставимо на вогонь, чекаємо закипання. Потім кип’ятимо пару хвилин, вимикаємо нагрівання. Даємо суміші охолонути. Прохолодним маринадом заливаємо банку, щоб сало повністю покрилося, з запасом. прикриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 4 дні.
4. Потім виймаємо його з розсолу, обсушуємо сухими серветками. Кожен шматочок натираємо тертим часником і сумішшю перців. Прибираємо в пакет і в морозилку. Можна продегустувати після заморожування або відразу. Зберігатися такий продукт може в морозильнику скільки завгодно.