Оригінальний рецепт ароматної салату з креветок, стебла селери і зеленого лука. Для заправки готуємо соус з майонезу з додаванням приправи для креветок, винного оцту і Вустерського соусу.
Інгредієнти
-
900 гр.
— креветки
-
1 стебло
— селера
-
3-4 пера
— зелена цибуля
-
1/2 склянки
— майонез
-
2 ч. л.
— оцет (винний)
-
1 ч. л.
— приправа (для креветок і морепродуктів)
-
1/4 ч. л.
— соус (Вустерський)
Рецепт приготування
Якщо креветки використовуємо охолоджені неочищені, то очищаємо і викладаємо в киплячу воду. Варимо до яскраво-рожевого кольору, але до кипіння не доводимо. Якщо креветки заморожені необроблені, то їх промиваємо і відправляємо в киплячу воду. Великі варимо 2,5-3 хвилини, дрібні 1,5-2 хвилини.
Готові креветки відправляємо в друшляк і швидко промиваємо під холодною водою, щоб зупинити процес готування. Видаляємо панцир, якщо креветки неочищені.
У мисці збиваємо вінчиком майонез, винний оцет, Вустерський соус і приправу для креветок.
Підготовлені креветки викладаємо в миску, додаємо нарізане стебло селери, зелену цибулю, заправляємо ароматним майонезним соусом і добре перемішуємо.
Дуже смачний салат з креветок селерою охолоджуємо 15-20 хвилин і відразу подаємо. Приємного апетиту!