Для приготування смачного салатику беремо всі інгредієнти як для традиційного Олів’є, тільки замість ковбаси додаємо консервований тунець, креветки і зелені оливки.
Інгредієнти
-
200 гр.
— креветки
-
2 банки
— тунець (консерви)
-
500 гр.
— картопля
-
2 шт.
— морква
-
2 шт.
— куряче яйце
-
2-3 шт.
— огірок (солоні або 5-6 шт. корнішони)
-
1 банку
— горох (консервований)
-
1/2 банки
— оливки (без кісточок)
-
250 гр.
— майонез
Рецепт приготування
Яйця, картоплю, моркву ретельно промиваємо і відварюємо до готовності. Охолодити в холодній воді (для більш швидкого приготування) і очищаємо. Креветки, якщо беремо не варені, викладаємо в киплячу воду і відварюємо до 10 хвилин (залежить від розміру).
Підготовлені креветки очищаємо і нарізаємо на середні шматочки, солоні огірки, картопля з морквою — кубиками, оливки зливаємо і нарізаємо тонкими півкільцями, яйця — дрібно. Тунець відкриваємо, зливаємо і розминаємо виделкою на більш дрібні шматочки.
Всі підготовлені інгредієнти викладаємо у велику миску.
Додаємо майонез і перемішуємо.
Якщо салат подаємо порціями, то викладаємо смачний салат з тунцем і креветками в сервірувальну кільце, яке розміщуємо посередині тарілки і акуратно виймаємо кільце. Прикрашаємо креветкою, натертим жовтком, червоним перцем і подаємо. Або просто подаємо салатик а-ля Олів’є у великій салатниці. Приємного апетиту!