Відмінний рецепт приготування багаторівневого салату «Мімоза» з консервованим тунцем.
Інгредієнти
-
3 шт.
— картопля
-
4-5 шт.
— морква
-
2 банки
— тунець (консерви)
-
1/2 склянки
— сир (Моцарела, Тильзитер тощо)
-
2 склянки
— майонез
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Готовий салат прикрашаємо квітами з вареної моркви і наполягаємо салат «Мімоза» в холодильнику 30 хвилин. Приємного апетиту!
Миті картоплю з морквою відварюємо в солоній воді 25-35 хвилин, поки не будуть легко проколюватися виделкою. Потім заливаємо холодною водою і даємо 5-6 хвилин постояти, під холодною водою овочі швидко охолонуть. Очищаємо і натираємо на крупній тертці.
Яйця відварюємо 5 хвилин, охолоджуємо в холодній воді і очищаємо. Розрізаємо навпіл і відокремлюємо жовтки від білків. Білки натираємо.
Банки з тунцем відкриваємо і зливаємо рідину. Викладаємо тунець в миску, додаємо 3 столові ложки майонезу і розминаємо виделкою.
Підготовлений тунець з майонезів викладаємо на 2 великі тарілки посередині. Можна зробити салат на одну повну тарілку або на 2 тарілки, розміщуючи шари салату для краси тільки посередині.
Наступним шаром розміщуємо підготовлений картопля. Шар майонезу. Майонез можна викласти в пакет і зробити невеличку дірочку в куточку, так простіше буде розподіляти майонез на шари.
На картоплю розподіляємо натертий сир.
На сир моркву і шар майонезу.
На моркву — підготовлені білки. Майонез розподіляємо ложкою.
Для останнього шару жовтки розминаємо виделкою і рівномірно посипаємо на моркву з майонезом.