Салат з оселедцем, зеленим горошком і квасолею


Оригінальний святковий салат з солоним оселедцем, вареною картоплею, свіжим зеленим горошком і стручкової квасолею.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — оселедець (солоний)

  • 2 шт.

    — картопля (варена)

  • 100 гр.

    — квасоля (стручкова заморожена)

  • 1/2 склянки

    — горох (зелений заморожений)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста (червоний)

  • 1/2 пучка

    — кріп

  • 6 ст. л.

    — майонез

  • 1 ст. л.

    — гірчиця (солодка)

  • 1 ст. л.

    — сік лимона

Рецепт приготування

    Солону оселедець очистити від кісток і нарізаємо на шматочки, червоний цибулю — півкільцями, варену картоплю — кубиками, кріп дрібно. Зелений горошок і стручкову квасолю розморожуємо.


    У мисці змішуємо підготовлений нарізаний кріп, гірчицю і майонез.


    На дно тарілки викладаємо розморожену стручкову квасолю, зверху додаємо картоплю і змащуємо ½ частиною підготовленої суміші з майонезу.


    Викладаємо шматочки солоного оселедця і половину червоної цибулі.

    Змащуємо оселедець з цибулею залишками суміші, красиво зверху розкладаємо розморожений горох, додаємо залишки цибулі і прикрашаємо петрушкою. Подаємо ароматний салат з оселедцем охолодженим. Приємного апетиту!