Салат з авокадо, креветками і лаймом


Простий смачний і ароматний салат з авокадо, креветок і помідор.

Інгредієнти

  • 400 гр.

    — креветки

  • 2 шт.

    — авокадо

  • 1 жменю

    — маслини (без кісток)

  • 7 шт.

    — помідори (черрі)

  • 1/2 шт.

    — цибуля ріпчаста (червоний)

  • 2 шт.

    — лайм

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія (оливкова)

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    У сковороді розігріваємо 1 столову ложку масла, кладемо креветки і на сильному вогні обсмажуємо до тих пір, поки не випарується рідина. Остуджуємо і викладаємо в миску.

    Ріпчасту цибулю дрібно шаткуємо, маслини нарізаємо кружальцями, помідори черрі ріжемо навпіл, авокадо нарізаємо на невеликі шматочки.

    Лайми розрізаємо навпіл і віджимаємо сік в невелику миску. Додаємо нарізану цибулю, масло, трохи солі, перець і перемішуємо. Даємо постояти 3 хвилини.

    У миску до креветок викладаємо маслини, помідори, авокадо. Поливаємо соусом з цибулі, олії та соку лаймів. Перемішуємо.

  • Салат подаємо як окрему страву зі свіжим хлібом або як гарнір до смаженому м’ясу.

    Приємного апетиту!