Салат Сьомга під шубою


Новий смак традиційного салату «Оселедець під шубою». Всі інгредієнти беремо на класичний салат, але замість солоної оселедця додаємо копченої червоної риби (сьомга, форель тощо).

Інгредієнти

  • 400 гр.

    — сьомга (копчена або форель)

  • 1 шт.

    — ріпчаста цибуля (великий)

  • 300 гр.

    — картопля

  • 300 гр.

    — морква

  • 300 гр.

    — буряк

  • 250 гр.

    — майонез

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Якщо овочі готуємо в пароварці (прискорить процес приготування), то картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками.


    Очищену моркву нарізаємо кубиками. Підготовлені кубики овочів викладаємо в пароварку і готуємо, поки не стануть м’якими. Якщо немає можливості приготувати в пароварці, то ретельно промиваємо коренеплоди і відварюємо в шкірці.


    Буряк очищаємо, нарізаємо кружальцями, відварюємо в пароварці і нарізаємо соломкою.


    Готову картоплю трохи солимо і змішуємо з 2 ст. л. майонезу.


    Готову моркву трохи солимо і змішуємо з 2 ст. л. майонезу.


    Готову буряк трохи солимо і змішуємо з 2 ст. л. майонезу. Овочі змішуємо з майонезом відразу, щоб салат швидше просочився.


    Тонкі шматочки копченої сьомги викладаємо на тарілку (залишаємо 1 шматок для прикраси). Очищений цибулю нарізаємо тонкими скибочками.


    Для створення гарного багатошарового салату накриваємо тарілку з сьомгою кільцем від Springform (зі знімним кільцем) і рівномірно розподіляємо шматочки риби. Зверху викладаємо скибочки сьомги лука, далі картоплю в майонезі, морква в майонезі. Кожен шар рівномірно розподіляємо.


    Останній шар буряк в майонезі і відправляємо в кільці охолоджуватися на 1 годину.

    Кільце акуратно знімаємо, ароматний салатик прикрашаємо трояндою із шматочки сьомги, гілочкою петрушки і подаємо. Приємного апетиту!