Святковий салат з креветками часто можна побачити на будь-якому святі. Рецептів такої страви безліч. Головне, всі вони здатні не тільки наситити і прикрасити святковий стіл, але й принести користь організму. Адже головний інгредієнти: креветки – дуже цінний продукт за вмістом корисних елементів.
У цій статті я підготувала для вас 2 покрокових рецептів цієї страви. Також бонусом ми розглянемо дуже цікавий відео-рецепт. Всі вони прості у приготуванні, а салат виходить надзвичайно смачною.
1. Салат з креветками, картоплею і огірком
Іноді, імпровізуючи, можна створювати дуже цікаві поєднання. Цей салат – результат імпровізації. Виходить дуже ніжне, поживне, смачне блюдо. Переконайтеся самі!
Інгредієнти:
- 250 грам відвареної картоплі
- 150 грам відварених креветок
- 120 грам свіжих огірків
- 2 відварених яйця
- 2-3 пір’їнки зеленого лука
- 70 грам відвареної моркви
- 100 грам консервованої кукурудзи
- Сир (наприклад, Емменталь) – 50 грам
- Сіль на смак
- 150 грам майонезу
- Кетчуп – 80 грам
Приготування:
1. Всі продукти, які вимагають відварювання, варимо, остуджуємо, очищаємо. Викладати блюдо будемо шарами. Можна робити це в глибокій салатниці або на плоскому посуді вручну. Але, як варіант, можна викласти його через роз’ємну форму-кільце. Тоді салат буде більш красивим.
Якщо спеціальної форми у вас немає, її можна вирізати з невеликого пластмасового відра або п’ятилітрової пляшки.
2. Кладемо форму на плоску тарілку більшого діаметра. Першим шаром викладемо картоплю, терту великою теркою. Вирівнюємо, трохи приплотняя. Майонез в іншій мисці перемішуємо з кетчупом. Невеликою кількістю цієї суміші змащуємо картоплю зверху рівномірно.
3. Морква також трьом крупно. Викладаємо рівномірно зверху. Огірок миємо, обсушуємо. За бажанням, можна і очистити. Але це необов’язково. Нарізаємо його дуже дрібними кубиками. Викладаємо на морквину.
4. Поки шари не змащуємо. Зверху тремо теркою яйця, вирівнюємо шар, приплотняем. Ось його ми змастимо нашим соусом.
5. Креветки відварюємо, згідно інструкції на упаковці. Остуджуємо, очищаємо. Можливо, ви купили вже відварені і очищені. Нарізати їх треба на дрібні шматочки. Викладаємо зверху на салат.
6.Зверху розподіляємо кукурудзу. Промазуємо соусом. Зелену цибулю дрібно нарубаем. Посипаємо зверху. Трьом теркою твердий сир. Викладаємо зверху. У такому вигляді прибираємо в холодильник на 3-5 годин. Форму поки не знімаємо.
Тепер дістаємо з холодильника, акуратно прибираємо кільце. Салат можна подавати!
2. Закуска-салат з креветками та авокадо
Це не просто салат. Це дуже оригінальне і універсальне блюдо. Дуже смачний салат з креветками та авокадо ми подамо не в цілому, посуді і навіть не порційно. Ми викладемо його в човники з авокадо. Можна подати блюдо не тільки як салат, але і як закуску.
Інгредієнти:
- 2 стиглих авокадо
- 1 великий помідор або 8 томатів-черрі
- 2 чайні ложки лимонного соку
- 2 відварених яйця
- Сіль, перець мелений на смак
- 30 грам тертого сиру
- 70 грам очищених креветок
- Столова ложка рослинної олії
Приготування:
1. Кожен плід авокадо миємо, обсушуємо. Розрізаємо вздовж кісточки на 2 частини. Акуратно прокручуємо, щоб половинки відокремилися один від одного. Прибираємо кісточку.
2. Акуратно, не пошкоджуючи шкірочки, виймаємо м’якоть. «Човники» залишаємо осторонь. М’якоть дрібно нарізаємо. Відправляємо в миску для замішування салату.
3. До нарізаною м’якоті авокадо вливаємо лимонний сік, перемішуємо.
4. Помідори миємо, обсушуємо. Дрібно нарізаємо їх. Перекладаємо в ту ж миску. Сюди ж вирушають і дрібно нарізані варені яйця. Солимо, перчимо, вливаємо столову ложку масла. Замість нього можна заправити сметаною або майонезом. Перемішуємо, пробуємо на смак.
5. Цією сумішшю наповнюємо підготовлені основи від авокадо. Посипаємо тертим сиром. Прикрашаємо вареними креветками.
3. Відео — Салат «Цезар» з креветками
Говорячи про салати з креветками, не можна не відзначити Цезар. Цей морепродукт вносить в класичний Цезар свою пікантну нотку. Також прошу звернути увагу на склад заправки в цьому рецепті. Всі інгредієнти доступні, немає чогось особливого, що важко знайти в магазині.
Одним словом, пропоную відео до перегляду!
ЗАПРАВКА: майонез — олія оливкова — гірчиця — сіль — перець — часник — тайський рибний соус/соєвий соус/вустерський соус сік лимона
САЛАТ — листя салату Ромен — рукола — грінки (підсмажити в олії і натерти часником) — яйця перепелині (можна звичайні) — помідори черрі (можна звичайні) — креветки/слабосолона сьомга/куряча грудка (це за бажанням) — сир Parmigiano Reggiano
Салати з креветками – особливий пункт у нашій кулінарній книзі. З усіх морепродуктів, креветки одні з найбільш доступних і смачних. Вони чудово «відчувають себе» в салатиках. Крім того, вони дуже корисні як дітям, так і дорослим, завдяки багатому вітамінному складу.
Забирайте рецепти собі в соціальні мережі і користуйтеся на здоров’я.