Простий ароматний салат із заморожених креветок, помідорів, гострого перцю, ріпчастої цибулі і петрушки.
Інгредієнти
-
0,6 кг.
— креветки (заморожені)
-
3 шт.
— помідори
-
1 шт.
— ріпчаста цибуля (невеликий червоний)
-
1 шт.
— лимон
-
1/3 шт.
— перець (свіжий гострий)
-
3 гілочки
— петрушка
-
1 зубчик
— часник
-
1 ч. л.
— цукор
-
2 ст. л.
— рослинна олія (оливкова)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Креветки розморожуємо, промиваємо, поливаємо соком одного лимона і залишаємо на 30 хвилин. Потім викладаємо мариновані креветки в киплячу воду і варимо 5 хвилин. Відправляємо готові креветки на друшляк і промиваємо холодною водою.
Поки маринуються креветки, очищений перець чилі (для контрасту краще взяти жовтий), цибулю, помідори і петрушку нарізаємо дрібно.
Викладаємо нарізані овочі, петрушку в миску, додаємо цукор, щіпку солі, олію і подрібнений часник. Добре перемішуємо заготовку для салату і залишаємо на 25 хвилин.
Підготовлені креветки об’єднуємо з овочевою заготівлею і перемішуємо.
Ароматний салат з креветок розкладаємо по тарілках і відразу подаємо. Приємного апетиту!