Відмінний рецепт ніжного салату «Мімоза» зі скумбрією, сиром, яйцями і ріпчастою цибулею.
Інгредієнти
-
200 гр.
— скумбрія (консерви)
-
6 шт.
— куряче яйце
-
150 гр.
— сир (твердий)
-
200 гр.
— майонез
-
2 гілочки
— петрушка
Рецепт приготування
Яйця відварюємо, охолоджуємо, очищаємо і відокремлюємо жовтки від білків. Білки натираємо крупно, жовтки — дрібно і 1/3 частину залишаємо на прикрасу.
Очищену цибулю дуже дрібно нарізаємо, сир натираємо дрібно.
Консерви зі скумбрією відкриваємо, зливаємо і рибку подрібнюємо виделкою.
Круглу форму без дна ставимо на тарілку викладаємо на дно підготовлені білки і трохи змащуємо майонезом.
Викладаємо натертий сир.
Підготовлену скумбрію.
Щедро змащуємо половиною майонезу.
Викладаємо нарізану цибулю.
2/3 частини натертих жовтків.
Накриваємо залишилися майонезом.
З гілочок петрушки відриваємо листочки.
Залишилися натерті жовтки викладаємо в одній частині і додаємо стебло від петрушки, імітуючи квітка Мімози.
Наполягаємо ароматний салат в холодильнику мінімум 3 години, акуратно знімаємо форму і подаємо. Приємного апетиту!