«Оселедець під шубою»


Найкращий рецепт приготування традиційного салату «Риба під шубою» з буряком, картоплею, морквою, оселедцем, яйцями, яблуком і майонезом.

Інгредієнти

  • 1 шт.- оселедець (солоний)
  • 4 шт.- картопля
  • 4 шт.- морква
  • 3 шт.- буряк (середні)
  • 4 шт.- куряче яйце
  • 2 шт.- яблуко
  • за смаком- майонез
  • за смаком- сіль

Рецепт приготування

Чисті картоплю і моркву відварюємо в солоній воді. Буряк і яйця відварюємо окремо. Всі остуджуємо в крижаній воді і очищаємо.

Поки готуються овочі та яйця, розбираємо оселедець на філе. Знімаємо шкіру, відрізаємо голову, виймаємо нутрощі, промиваємо. Поділяємо на дві половини і виймаємо всі великі та маленькі кістки. Філе розрізаємо на шматочки і поділяємо на 4 частини.


Готову картоплю натираємо крупно.


Яблука очищаємо і натираємо крупно.


Готову моркву натираємо крупно.


Готову буряк натираємо дрібно.


Відокремлюємо жовток від білка і натираємо білок крупно.


На дно двох тарілок викладаємо по одній частині підготовленого філе оселедця.


Зверху викладаємо по ¼ частині картоплі.


Змащуємо майонезом.


Викладаємо по ¼ частині підготовленої моркви і по половині натертих яблук.


Додаємо по ½ частині натертого білка і змащуємо майонезом.


Викладаємо залишки оселедця.


Зверху залишки картоплі.


Залишки моркви.


Підготовлену буряк змішуємо з 2 ст. л. майонезу.


Викладаємо по половині буряків з майонезом.


Розподіляємо рівномірно, закриваючи всі шари салату.


Посипаємо зверху натертим жовтком.

Наполягаємо смачний салат під шубою мінімум 2 години і подаємо. Приємного апетиту!

cooktips.com.ua