Найкращий рецепт приготування традиційного салату «Риба під шубою» з буряком, картоплею, морквою, оселедцем, яйцями, яблуком і майонезом.
Інгредієнти
- 1 шт.- оселедець (солоний)
- 4 шт.- картопля
- 4 шт.- морква
- 3 шт.- буряк (середні)
- 4 шт.- куряче яйце
- 2 шт.- яблуко
- за смаком- майонез
- за смаком- сіль
Рецепт приготування
Чисті картоплю і моркву відварюємо в солоній воді. Буряк і яйця відварюємо окремо. Всі остуджуємо в крижаній воді і очищаємо.
Поки готуються овочі та яйця, розбираємо оселедець на філе. Знімаємо шкіру, відрізаємо голову, виймаємо нутрощі, промиваємо. Поділяємо на дві половини і виймаємо всі великі та маленькі кістки. Філе розрізаємо на шматочки і поділяємо на 4 частини.
Готову картоплю натираємо крупно.
Яблука очищаємо і натираємо крупно.
Готову моркву натираємо крупно.
Готову буряк натираємо дрібно.
Відокремлюємо жовток від білка і натираємо білок крупно.
На дно двох тарілок викладаємо по одній частині підготовленого філе оселедця.
Зверху викладаємо по ¼ частині картоплі.
Змащуємо майонезом.
Викладаємо по ¼ частині підготовленої моркви і по половині натертих яблук.
Додаємо по ½ частині натертого білка і змащуємо майонезом.
Викладаємо залишки оселедця.
Зверху залишки картоплі.
Залишки моркви.
Підготовлену буряк змішуємо з 2 ст. л. майонезу.
Викладаємо по половині буряків з майонезом.
Розподіляємо рівномірно, закриваючи всі шари салату.
Посипаємо зверху натертим жовтком.
Наполягаємо смачний салат під шубою мінімум 2 години і подаємо. Приємного апетиту!