Рецепт оселедця під шубою — святкові варіанти

Оселедець під шубою – улюблений салат. Мабуть, на кожному святі можна зустріти його. У кожному домі готують його по-своєму. Але принцип один і той же – філе оселедця, відварну картоплю, моркву, буряк і яйця викладають шарами, промазуючи майонезом.

У цій статті ми розберемо цікаві рецепти традиційного салату в різних виконаннях. Забирайте їх собі в закладки або соціальні мережі. Адже готувати їх можна на будь-який, навіть самий дорогий святковий стіл. Та й просто побалувати сім’ю до вечері улюбленої оселедцем буде відмінною ідеєю.

1. Класичний рецепт оселедця під шубою

Класичний і самий смачний салат. Його смак знає, мабуть, кожен. У всіх своя послідовність шарів. Сьогодні я покажу вам, як найчастіше роблю «Шубу» я.

Інгредієнти:

  • 400 грам очищеного філе солоної оселедця
  • 2 варені картоплі середнього розміру
  • Невелика цибулина
  • Пару варених морквин
  • 3 варених круто яйця
  • Пару варених буряків середнього розміру
  • 200 мл майонезу

Приготування:

1. Можна формувати шари салату вручну. Також можна скористатися рознімної круглою формою, діаметром приблизно 18 див. Її потрібно поставити на блюдо більшого діаметра.

2. Почнемо з риби. Філе нарізаємо кубиками середнього розміру.

3. Цибулю нарізаємо максимально дрібно. Інші інгредієнти будемо натирати теркою.

4. І першою стане картопля. Багато хто першим шаром викладають рибу. Але коли готовий салат розкладаєш по тарілках, частина риби завжди залишається в салатниці. А шар картоплі досить щільний. Він дозволить діставати салат на тарілки цілісним шматком. Отже, викладаємо картоплю в форму на блюдо, ущільнюємо, промазуємо майонезом.

5. Зверху кладемо рівним шаром рибу, посипаємо цибулею. Промазуємо майонезом. Потім викладаємо шари, промазуючи кожен майонезом, в такій послідовності:

  • Моркву дрібно терта
  • Терті яйця крупно
  • Буряк, терта крупно

6. Верхній шар майонезу вирівнюємо особливо акуратно. У такому вигляді прибираємо салат на кілька годин для просочення. Потім кільце акуратно прибираємо, прикрашаємо салат трояндочками з вареної моркви і зеленню.

2. Оригінальний рецепт оселедця під шубою

Цей оригінальний рецепт своєю незвичайною для традиційного рецепту подачею. Також на відміну від звичного всім складу оселедця під шубою, тут присутні секретні інгредієнти, які в кращу сторону перетворять смак улюбленої страви. Детальніше дізнаєтеся з рецепту.

Інгредієнти:

  • 200 г відвареної моркви
  • Одне яблуко середнього розміру
  • 300 грам відвареного буряка
  • 2 маринованих огірка середнього розміру
  • Пір’я зеленої цибулі
  • Одна ріпчаста цибулина
  • 300 грам філе оселедця
  • 2 столові ложки майонезу
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • 300 грам відварного картоплі
  • Сіль, мелений перець на смак
  • 2 столові ложки соняшникової олії

Приготування:

1. Буряк, картоплю, моркву відварюємо до готовності. Остуджуємо, очищаємо. Моркву нарізаємо кубиками невеликого розміру.

Щоб відварна морква вийшла смачною, в кінці варіння потрібно додати трохи солі і цукру.

2.Один з секретних інгредієнтів – огірки. Можна брати мариновані або бочкові. Нарізаємо їх кубиками невеликого розміру. Всю рідину після нарізування зливаємо. Самі огірки перекладаємо в миску з морквою. Картоплю нарізаємо таким же чином. Теж відправляємо в загальну посуд.

3. Цибулю нарізаємо максимально дрібно. Відправляємо в салат. Яблуко очищаємо. Краще вибирати кисло-солодкий фрукт. Нарізаємо на 4 частини, зрізаємо серцевину. М’якоть нарізаємо кубиком, порівняно з усіма іншими нарізаними продуктами. Це буде другим секретним інгредієнтом. Його поливаємо лимонним соком, перемішуємо. Так воно не потемніє. Перекладаємо в салат.

4. Філе оселедця нарізаємо таким же дрібним кубиком. Перекладаємо в загальну масу. Солимо, перчимо на смак, з урахуванням того, що огірки і риба вже солоні.

5.Заправляємо майонезом, перемішуємо. Салат, здавалося б, готовий. Але чого ж не вистачає? Правильно, буряків. Куди ж без неї. Її теж нарізаємо маленькими кубиками. Перемішуємо з рослинним маслом.

6. Салат викладаємо в довгасту глибоку миску. Ножем робимо трохи по діагоналі борозенки, як на фото. Туди закладаємо буряк, як показано на фото.

7. Відстань між смужками буряків заповнюємо дрібно нарізаною зеленою цибулею.

3. Відео — Королевська оселедець під шубою

Пропоную вам оригінальний рецепт «Шуби». У цьому короткому відео-ролику автор докладно розповість і покаже.

Приємного перегляду!

Інгредієнти:

  • 1 оселедець (слабого посолу)
  • 1 скумбрія (копчена)
  • 2 яйця
  • 4-5 картопля
  • 2 цибуля
  • 3-4 моркви
  • 1 яблуко
  • 2 буряків
  • майонез сіль перець за смаком

Я не уявляю Новорічного застілля без тарілочки оселедця під шубою. Та й на будь яке інше свято ми завжди готуємо. Ніколи не набридає! Цей популярний салат близькі часто просять приготувати і просто так, до обіду. Я із задоволенням виконую їх прохання, адже це зовсім нескладно.

Я сподіваюся, наші сьогоднішні рецепти припадуть вам до смаку. Забирайте їх в соціальні мережі, щоб не втратити.