Рецепт приготування смачного салату з беконом, сиром, грінками з багета і гострого соусу.
Інгредієнти
-
1/2 шт.
— салат (зелений)
-
5 скибочок
— бекон
-
50 гр.
— сир (пармезан)
Для грінок
-
1/2 шт.
— багет (білий)
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
2 зубчики
— часник
Для соусу
-
1 зубчик
— часник
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— гірчиця
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Приємного апетиту!
Розрізаємо багет на скибочки, а потім нарізаємо на невеликі кубики.
У сковороді розігріваємо 2 столові ложки олії, викладаємо розрізаний навпіл часник і обсмажуємо часник до золотистого кольору, але не даємо підгоріти. Виймаємо часник і викладаємо нарізаний, обсмажуємо до золотавої скоринки. Для видалення надлишків олії, викладаємо запашні кубики багета на паперові рушники.
У сковороду додаємо ще 2 столові ложки масло і підсмажуємо бекон. Якщо скибочки бекону дуже великі, розрізаємо навпіл або на чотири частини.
Залишки масла після обсмажування бекону виливаємо в миску, додаємо пропущений через прес 1 зубчик часнику, гірчицю, сіль, перець. Все ретельно перемішуємо. Соус для салату готовий.
Зелений салат моєму і розриваємо руками на частини. Викладаємо салат у велику миску, додаємо грінки, смажений бекон, поливаємо соусом і перемішуємо.
Сир натираємо на тертці, посипаємо готовий салат і подаємо.