Салат Олів’є з мовою


Традиційний салат «Олів’є» з картоплею, морквою, яйцями, свіжими огірками, горошком, тільки замість ковбаси додаємо варену свинячий мову.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — свинина (мова невеликий)

  • 4 шт.

    — картопля

  • 3 шт.

    — куряче яйце

  • 2 шт.

    — огірок (свіжий)

  • 1 шт.

    — морква

  • 1 банку

    — горох (консервований)

  • 4-5 ст. л.

    — майонез

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Картоплю, моркву ретельно промиваємо з губкою і відварюємо в одній каструлі, яйця в інший. Остуджуємо і очищаємо.


    Свинячий язик добре промиваємо, соскабливаем ножем, викладаємо в киплячу солону воду і відварюємо на повільному вогні 1,5 години. Готовий язик остуджуємо, крупно нарізаємо і очищаємо.


    Підготовлені картоплю з яйцями нарізаємо кубиками й викладаємо в миску.


    Морква зі свинячим мовою нарізаємо кубиками, викладаємо в миску до картоплі та яєць.


    Горошок відкриваємо, зливаємо і викладаємо в миску. Додаємо нарізані огірки, перемішуємо і салатик з мовою готовий!

    Заправляємо ароматний салат «Олів’є» майонезом весь відразу або порціями і подаємо. Приємного апетиту!