Дуже смачний салат з печеної картоплі, смаженого бекону, сиру і зеленого лука. Салат відмінно підходить для пікніків.
Інгредієнти
-
1,8 кг.
— картопля
-
450 гр.
— бекон (тонкі скибочки)
-
150 гр.
— сир (Чеддер або інший)
-
3 стебла
— зелена цибуля
-
1 склянка
— майонез
-
3/4 склянки
— сметана
-
3 ст. л.
— оцет (яблучний)
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Чистий картопля протикаємо, запікаємо близько 1 години (можна у фользі) в духовці при 200 градусах або поливаємо бульби маслом, протикаємо виделкою в 3-4 місцях і запікаємо в мікрохвильовій печі 15 хвилин (1 раз перевертаємо). Готові, охолоджені картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками. Підготовлені кубики картоплі викладаємо в миску і поливаємо яблучним оцтом.
У сковороді обсмажуємо до коричневого кольору бекон, остуджуємо і ріжемо дрібно. Трохи остиглий жир від бекону зливаємо в миску або банку, відправляємо в холодильник і використовуємо у міру необхідності.
Промитий зелену цибулю нарізаємо дрібно.
У миску до картоплі додаємо підготовлені шматочки бекону, зелений лук і натертий сир. В окремій мисці змішуємо майонез, сметану, перець і сіль. Додаємо ароматну заправку в миску, перемішуємо, охолоджуємо 1 годину і подаємо. Приємного апетиту!