Буряковий салат з яловичиною і майонезом


Ситний м’ясний салат з вареної яловичини, запеченої буряка, картоплі та обсмаженої моркви з додаванням свіжого горошку і майонезу.

Інгредієнти

  • 600 гр.

    — яловичина (без кісток)

  • 500 гр.

    — картопля

  • 350 гр.

    — моркву (2 шт)

  • 200 гр.

    — горох (заморожений)

  • 1 шт.

    — буряк (велика)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста (червоний)

  • 200 гр.

    — майонез

  • 50 гр.

    — вершкове масло

  • 1 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Яловичину (м’якоть) швидко обсмажуємо на сильному вогні з 2-х сторін у маслі. Обсмажену яловичину нарізаємо кубиками, відправляємо в киплячу солону воду і варимо близько 1 години. Потім готові кубики яловичини виймаємо і остуджуємо.


    Очищену картоплю нарізаємо кружальцями і викладаємо на деко. Буряк в шкірці добре промиваємо і викладаємо на деко поруч з картоплею. Підготовлену картоплю збризкуємо рослинним маслом, посипаємо сіллю і перцем. Відправляємо деко з овочами в розігріту до 170 градусів духовку і запікаємо картопля 40 хвилин, а буряк 60-70 хвилин (готовність перевіряємо виделкою).


    Очищену моркву нарізаємо кубиками, відправляємо в сковороду з вершковим маслом після яловичини і обсмажуємо 5 хвилин. Потім вливаємо 50 мл. води, накриваємо і тушкуємо ще 10 хвилин на середньому вогні. Готову моркву викладаємо на тарілку.


    Готову запечену буряк остуджуємо, очищаємо і нарізаємо кубиками.


    Заморожений горошок заздалегідь виймаємо і розморожуємо в мисці на столі, запечену картоплю нарізаємо кубиками.


    Червоний цибулю нарізаємо дрібно, всі овочі, яловичину) викладаємо у велику миску і перемішуємо.

    Заправляємо ароматний буряковий салат з яловичиною майонезом, сіллю і відразу подаємо. Приємного апетиту!