Ситний м’ясний салат з вареної яловичини, запеченої буряка, картоплі та обсмаженої моркви з додаванням свіжого горошку і майонезу.
Інгредієнти
-
600 гр.
— яловичина (без кісток)
-
500 гр.
— картопля
-
350 гр.
— моркву (2 шт)
-
200 гр.
— горох (заморожений)
-
1 шт.
— буряк (велика)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста (червоний)
-
200 гр.
— майонез
-
50 гр.
— вершкове масло
-
1 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Яловичину (м’якоть) швидко обсмажуємо на сильному вогні з 2-х сторін у маслі. Обсмажену яловичину нарізаємо кубиками, відправляємо в киплячу солону воду і варимо близько 1 години. Потім готові кубики яловичини виймаємо і остуджуємо.
Очищену картоплю нарізаємо кружальцями і викладаємо на деко. Буряк в шкірці добре промиваємо і викладаємо на деко поруч з картоплею. Підготовлену картоплю збризкуємо рослинним маслом, посипаємо сіллю і перцем. Відправляємо деко з овочами в розігріту до 170 градусів духовку і запікаємо картопля 40 хвилин, а буряк 60-70 хвилин (готовність перевіряємо виделкою).
Очищену моркву нарізаємо кубиками, відправляємо в сковороду з вершковим маслом після яловичини і обсмажуємо 5 хвилин. Потім вливаємо 50 мл. води, накриваємо і тушкуємо ще 10 хвилин на середньому вогні. Готову моркву викладаємо на тарілку.
Готову запечену буряк остуджуємо, очищаємо і нарізаємо кубиками.
Заморожений горошок заздалегідь виймаємо і розморожуємо в мисці на столі, запечену картоплю нарізаємо кубиками.
Червоний цибулю нарізаємо дрібно, всі овочі, яловичину) викладаємо у велику миску і перемішуємо.
Заправляємо ароматний буряковий салат з яловичиною майонезом, сіллю і відразу подаємо. Приємного апетиту!