Салат з язиком і грибами


Простий рецепт салату з вареним свинячим мовою, маринованими печерицями, солоними огірками, зеленню і часником. Відмінно підійде для святкового столу.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — свинина (язик відварний)

  • 1 банку

    — печериці (мариновані, 280 гр.)

  • 5 шт.

    — огірок (солоні)

  • 5 зубчиків

    — часник

  • 350 гр.

    — майонез

  • 1/2 пучка

    — кріп

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Свинячий язик ретельно промиваємо, соскабливаем ножем, заливаємо водою і за смаком додаємо очищені овочі (цибуля ріпчаста, корінь петрушки, моркву, корінь пастернаку тощо), сіль, лавровий лист, горошини перцю. При закипання знімаємо піну, накриваємо і варимо на повільному вогні 1 годину (шкірка з мови має вільно відділятися).


    З готового свинячого мови знімаємо шкірку, остуджуємо і ріжемо на великі шматочки, кріп з часником нарізаємо дрібно, солоні огірки розрізаємо вздовж навпіл і нарізаємо впоперек тонкими скибочками. Печериці зливаємо і нарізаємо тонкими скибочками.


    Підготовлені свинячий язик, гриби, огірки, кріп, часник викладаємо в миску, додаємо мелений перець і майонез. Добре перемішуємо ароматний салат і пробуємо на сіль.

    Дуже смачний салатик з мовою розкладаємо порціями на листя салату або подаємо у великому салатнику. Прикрашаємо петрушкою і шматочками червоного перцю. Приємного апетиту!