Готуємо заливку:
- У глибокій ємності змішати сметану, яйця, цукор, крохмаль, ванільний цукор.
- Все ретельно розмішати і відставити у бік.
Приготування пирога:
- Тісто вийняти з холодильника, викласти на пекарській папір, зверху накрити іншим листом пекарської папери.
- За допомогою качалки розкотити корж товщиною 1 см. за розміром форми.
- Укласти тісто у папері у форму з бортиками, відвернути верхній аркуш паперу, відрізати його і прибрати, нижній лист разом з тестом залишається на дні форми.
- Руками сформувати кошик, повністю повторює внутрішню поверхню форми для випікання разом з бортиками.
- Викласти в кошик тушковану начинку з фруктів.
- Поставити в розігріту до 180° духовку на 10-12 хвилин.
- Вийняти форму з духовки,
- заливку розмішати, щоб на дні не залишався крохмаль і вилити заливку в кошик на начинку.
- Поверх заливки укласти віялом різані часточками яблука і ягоди.
- Злегка посипати цукром і повернути в духовку, збільшивши температуру до 200°, на 25-30 хвилин.
Форму вийняти з духовки і залишити пиріг у формі, до повного охолодження. Після охолодження виймаємо пиріг з форми, ставимо на блюдо, обережно знімаючи папір.
Пиріг готовий. Дуже смачно з молоком або чаєм. Ми з’їли відразу весь пиріг, за один присід, з невеликою допомогою звичайно.
Приємного апетиту!