Рецепт пирога з яблуками і ягодами в духовці

Готуємо заливку:

  • У глибокій ємності змішати сметану, яйця, цукор, крохмаль, ванільний цукор.

  • Все ретельно розмішати і відставити у бік.

Приготування пирога:

  • Тісто вийняти з холодильника, викласти на пекарській папір, зверху накрити іншим листом пекарської папери.

  • За допомогою качалки розкотити корж товщиною 1 см. за розміром форми.

  • Укласти тісто у папері у форму з бортиками, відвернути верхній аркуш паперу, відрізати його і прибрати, нижній лист разом з тестом залишається на дні форми.

  • Руками сформувати кошик, повністю повторює внутрішню поверхню форми для випікання разом з бортиками.

  • Викласти в кошик тушковану начинку з фруктів.
  • Поставити в розігріту до 180° духовку на 10-12 хвилин.

  • Вийняти форму з духовки,

  • заливку розмішати, щоб на дні не залишався крохмаль і вилити заливку в кошик на начинку.

  • Поверх заливки укласти віялом різані часточками яблука і ягоди.
  • Злегка посипати цукром і повернути в духовку, збільшивши температуру до 200°, на 25-30 хвилин.

Форму вийняти з духовки і залишити пиріг у формі, до повного охолодження. Після охолодження виймаємо пиріг з форми, ставимо на блюдо, обережно знімаючи папір.

Пиріг готовий. Дуже смачно з молоком або чаєм. Ми з’їли відразу весь пиріг, за один присід, з невеликою допомогою звичайно.

Приємного апетиту!