Рататуй класичний


Відмінний рецепт традиційного французького страви з баклажанів, кабачків, солодкого перцю і помідорів з додаванням прованських трав.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — кабачок

  • 1 шт.

    — баклажан

  • 2 шт.

    — перець (болгарський)

  • 2 шт.

    — помідори

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 3 зубчики

    — часник

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — приправа (прованські трави)

  • 1/2 ч. л.

    — чебрець

  • 2 щіпки

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для рататуя всі овочі промиваємо, очищаємо цибулю з часником, у перцю видаляємо мембрани і насіння, баклажани очищаємо від шкірки.

    Нарізаємо всі підготовлені овочі для рататуя кубиками, часник дрібно.


    Рататуй починаємо смажити з жорстких овочів, в гаряче масло викладаємо шматочки перцю і смажимо 2-3 хвилини на середньому вогні, помішуючи.


    Додаємо в перець цибулю, часник і смажимо до м’якості цибулі.


    Додаємо підготовлені помідори, кабачки, баклажани, прованські трави, чебрець, мелений перець і сіль. Перемішуємо рататуй і накриваємо.


    Тушкуємо ароматні овочі 15-20 хвилин. Не допускаємо, щоб шматочки овочів сильно розварилися, шматочки кабачка і перцю повинні бути трохи хрусткими.

    Подаємо ароматний рататуй зі свіжим багетом. Приємного апетиту!