Відмінний рецепт традиційного французького страви з баклажанів, кабачків, солодкого перцю і помідорів з додаванням прованських трав.
Інгредієнти
-
2 шт.
— кабачок
-
1 шт.
— баклажан
-
2 шт.
— перець (болгарський)
-
2 шт.
— помідори
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
3 зубчики
— часник
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— приправа (прованські трави)
-
1/2 ч. л.
— чебрець
-
2 щіпки
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Для рататуя всі овочі промиваємо, очищаємо цибулю з часником, у перцю видаляємо мембрани і насіння, баклажани очищаємо від шкірки.
Нарізаємо всі підготовлені овочі для рататуя кубиками, часник дрібно.
Рататуй починаємо смажити з жорстких овочів, в гаряче масло викладаємо шматочки перцю і смажимо 2-3 хвилини на середньому вогні, помішуючи.
Додаємо в перець цибулю, часник і смажимо до м’якості цибулі.
Додаємо підготовлені помідори, кабачки, баклажани, прованські трави, чебрець, мелений перець і сіль. Перемішуємо рататуй і накриваємо.
Тушкуємо ароматні овочі 15-20 хвилин. Не допускаємо, щоб шматочки овочів сильно розварилися, шматочки кабачка і перцю повинні бути трохи хрусткими.
Подаємо ароматний рататуй зі свіжим багетом. Приємного апетиту!