Оригінальний рецепт приготування ароматної пирога з яблучним варенням, волоськими горіхами та шоколадною глазур’ю.
Інгредієнти
Для тіста:
-
400 гр.
— мука
-
1 пакетик
— дріжджі (сухі)
-
100 мл.
— молоко
-
150 гр.
— вершкове масло (м’яке)
-
1 пакетик
— ванільний цукор
-
3 шт.
— куряче яйце
-
3 ст. л.
— цукор
-
1 щіпка
— сіль
Для начинки:
-
300 гр.
— варення (густе)
-
150 гр.
— волоський горіх
Для глазурі:
-
100 мл.
— молоко
-
50 гр.
— вершкове масло
-
4 ст. л.
— какао (порошок)
-
4 ст. л. с
— цукор
Рецепт приготування
У миску просіваємо борошно, додаємо всі інгредієнти для тіста і замішуємо пружне не липке тісто.
Поділяємо підготовлене тісто на 3 частини і формуємо кульки.
Деко щедро змащуємо вершковим маслом. Одну частину тіста розкачуємо в тонкий лист.
Викладаємо на деко перший лист з тіста і формуємо бортики. Волоські горіхи подрібнюємо і змішуємо з варенням. Рівномірно розподіляємо половину варення з горіхами.
Другу половину тіста розкочуємо, викладаємо на варення і змащуємо залишками варення. Нарываем пиріг рештою тестом, закріплюємо по боках і робимо виделкою багато проколів.
Випікаємо ароматний пиріг у духовці при 180 градусах 25-30 хвилин і охолодити.
Поки готується пиріг, варимо глазур. Доводимо до кипіння молоко з цукром і какао. Додаємо масло і варимо, постійно помішуючи, поки глазур не закипить і не загусне.
Змащуємо пиріг злегка остигнула глазур’ю і даємо пирогу постояти, поки глазур не застигне.
Нарізаємо ароматний пиріг з варення і глазур’ю на шматочки і подаємо. Приємного апетиту!