Пиріг з чорносливом


Ароматний пиріг з хрусткою скоринкою і начинкою з чорносливу.

Інгредієнти

  • 180 гр.

    — мука

  • 8 гр.

    — дріжджі (сухі)

  • 125 мл.

    — молоко (тепле)

  • 3 ч. л.

    — цукор (для тіста)

  • 2 ст. л.

    — цукор (для начинки)

  • 40 гр.

    — вершкове масло

  • 20 шт.

    — чорнослив (без кісточок)

  • 2 ст. л.

    — варення (сливове або абрикосове)

  • 1 щіпка

    — сіль

Рецепт приготування

    В мисці з невеликою кількістю теплого молока (не вище 38 градусів) розчиняємо дріжджі. Виливаємо дріжджову суміш у миску з борошном, додаємо залишки теплого молока, цукор, сіль і масло, нарізане на невеликі шматочки.
    Добре перемішуємо кухонних лопаткою.


    Викладаємо тісто на поверхню з борошном і замішуємо руками, поки тісто не стане однорідним.
    Викладаємо підготовлений куля з тіста в миску, накриваємо і залишаємо на столі на 3 години.
    Поки підходить тісто, чорнослив дуже ретельно промиваємо. 10 шт. підготовленого чорносливу нарізаємо на невеликі шматочки, а 10 шт. залишаємо для прикраси.


    Готове тісто акуратно руками розтягуємо і розминаємо пальцями на пергаментним папері в довгу смугу. Посипаємо смугу з тіста цукром (2 ст. л.) і рівномірно розподіляємо шматочки чорносливу. Звертаємо тісто з чорносливом в довгий рулон (ковбасу).


    На пергаментним папері посередині довгу «ковбасу» акуратно згортаємо в спіраль.
    Викладаємо папір з пирогом у форму і прикрашаємо залишками цілого чорносливу (10 шт.).


    Форму з ароматним пирогом накриваємо і залишаємо на столі ще на 30 хвилин.
    Збільшився пиріг змащуємо варенням і відправляємо в духовку при 170 градусах на 30 хвилин.

    Готовий ароматний пиріг з чорносливом і хрусткою скоринкою охолоджуємо і подаємо. Приємного апетиту!