Ароматний пиріг з хрусткою скоринкою і начинкою з чорносливу.
Інгредієнти
-
180 гр.
— мука
-
8 гр.
— дріжджі (сухі)
-
125 мл.
— молоко (тепле)
-
3 ч. л.
— цукор (для тіста)
-
2 ст. л.
— цукор (для начинки)
-
40 гр.
— вершкове масло
-
20 шт.
— чорнослив (без кісточок)
-
2 ст. л.
— варення (сливове або абрикосове)
-
1 щіпка
— сіль
Рецепт приготування
В мисці з невеликою кількістю теплого молока (не вище 38 градусів) розчиняємо дріжджі. Виливаємо дріжджову суміш у миску з борошном, додаємо залишки теплого молока, цукор, сіль і масло, нарізане на невеликі шматочки.
Добре перемішуємо кухонних лопаткою.
Викладаємо тісто на поверхню з борошном і замішуємо руками, поки тісто не стане однорідним.
Викладаємо підготовлений куля з тіста в миску, накриваємо і залишаємо на столі на 3 години.
Поки підходить тісто, чорнослив дуже ретельно промиваємо. 10 шт. підготовленого чорносливу нарізаємо на невеликі шматочки, а 10 шт. залишаємо для прикраси.
Готове тісто акуратно руками розтягуємо і розминаємо пальцями на пергаментним папері в довгу смугу. Посипаємо смугу з тіста цукром (2 ст. л.) і рівномірно розподіляємо шматочки чорносливу. Звертаємо тісто з чорносливом в довгий рулон (ковбасу).
На пергаментним папері посередині довгу «ковбасу» акуратно згортаємо в спіраль.
Викладаємо папір з пирогом у форму і прикрашаємо залишками цілого чорносливу (10 шт.).
Форму з ароматним пирогом накриваємо і залишаємо на столі ще на 30 хвилин.
Збільшився пиріг змащуємо варенням і відправляємо в духовку при 170 градусах на 30 хвилин.
Готовий ароматний пиріг з чорносливом і хрусткою скоринкою охолоджуємо і подаємо. Приємного апетиту!