Французьке повітряне печиво з яєчних білків, меленого мигдалю, цукру з ароматним кремом з вареного згущеного молока і вершкового масла.
Інгредієнти
-
3 шт.
— куряче яйце (білок кімнатної температури)
-
1/4 чашки
— цукор
-
2 чашки
— цукрова пудра
-
1 чашка
— мигдаль (подрібнений)
-
100 гр.
— вершкове масло (розм’якшене)
-
330 гр.
— згущене молоко (варене)
-
3 краплі
— харчовий барвник (2 червоні і 1 жовтий)
Рецепт приготування
Для приготування смачного печива Макаронів ставимо за духовку на 150 градусів.
Білки обов’язково беремо кімнатної температури, яйця виймаємо з холодильника заздалегідь.
Міксером збиваємо в густу піну теплі білки з цукровим піском.
У збиті білки додаємо 3 краплі харчового барвника кольору персик або 2 краплі червоного кольору і одну краплю жовтого кольору, щоб печива Макаронів вийшли персикового кольору. Перемішуємо.
Подрібнений мигдаль (перемелюємо мигдальний горіх в міксері або купуємо в готовому вигляді) збиваємо з цукровою пудрою, щоб позбавиться від грудочок.
У персикового кольору білкову суміш викладаємо суміш з мигдалю, цукрової пудри і добре перемішуємо.
Кондитерський мішок або щільний пакет викладаємо у велику чашку і наповнюємо підготовленої заготівлею для печива. У чашці буде зручніше наповнювати, так як тісто виходить трохи рідким.
На деко з листом для випічки видавлюємо заготовку для печива діаметром не більше 5 см (48 шт.), щоб позбутися від бульбашок і при випіканні від тріщин, заготовку на кожне печива видавлюємо потроху 3 рази (спочатку посередині, потім 2 кола навколо середини). Даємо заготівлі постояти 20 хвилин, щоб зверху утворилася оболонка, яка запобігає появі тріщин при запіканні.
Відправляємо печиво Макаронів в духовку на 13-20 хвилин (залежить від духовки). У процесі випікання перевіряємо готовність, печиво готове, якщо вільно відділяється від листа для випічки. Печиво не варто перетримувати, так як вийде дуже сухим.
Поки випікається печиво, готуємо смачний крем. У миску викладаємо варене згущене молоко і розм’якшене масло.
Добре перемішуємо.
Викладаємо крем зі згущеного молока в пекарський мішок або в щільний пакет з насадкою і видавлюємо невелику кількість на остигле печиво (24 шт.) і накриваємо другою половиною.
Готове ароматне печиво Макаронів охолоджуємо 30-40 хвилин і подаємо. Приємного апетиту!