Печиво Макаронів з вареним згущеним молоком


Французьке повітряне печиво з яєчних білків, меленого мигдалю, цукру з ароматним кремом з вареного згущеного молока і вершкового масла.

Інгредієнти

  • 3 шт.

    — куряче яйце (білок кімнатної температури)

  • 1/4 чашки

    — цукор

  • 2 чашки

    — цукрова пудра

  • 1 чашка

    — мигдаль (подрібнений)

  • 100 гр.

    — вершкове масло (розм’якшене)

  • 330 гр.

    — згущене молоко (варене)

  • 3 краплі

    — харчовий барвник (2 червоні і 1 жовтий)

Рецепт приготування

    Для приготування смачного печива Макаронів ставимо за духовку на 150 градусів.

    Білки обов’язково беремо кімнатної температури, яйця виймаємо з холодильника заздалегідь.


    Міксером збиваємо в густу піну теплі білки з цукровим піском.


    У збиті білки додаємо 3 краплі харчового барвника кольору персик або 2 краплі червоного кольору і одну краплю жовтого кольору, щоб печива Макаронів вийшли персикового кольору. Перемішуємо.


    Подрібнений мигдаль (перемелюємо мигдальний горіх в міксері або купуємо в готовому вигляді) збиваємо з цукровою пудрою, щоб позбавиться від грудочок.


    У персикового кольору білкову суміш викладаємо суміш з мигдалю, цукрової пудри і добре перемішуємо.


    Кондитерський мішок або щільний пакет викладаємо у велику чашку і наповнюємо підготовленої заготівлею для печива. У чашці буде зручніше наповнювати, так як тісто виходить трохи рідким.


    На деко з листом для випічки видавлюємо заготовку для печива діаметром не більше 5 см (48 шт.), щоб позбутися від бульбашок і при випіканні від тріщин, заготовку на кожне печива видавлюємо потроху 3 рази (спочатку посередині, потім 2 кола навколо середини). Даємо заготівлі постояти 20 хвилин, щоб зверху утворилася оболонка, яка запобігає появі тріщин при запіканні.


    Відправляємо печиво Макаронів в духовку на 13-20 хвилин (залежить від духовки). У процесі випікання перевіряємо готовність, печиво готове, якщо вільно відділяється від листа для випічки. Печиво не варто перетримувати, так як вийде дуже сухим.


    Поки випікається печиво, готуємо смачний крем. У миску викладаємо варене згущене молоко і розм’якшене масло.


    Добре перемішуємо.


    Викладаємо крем зі згущеного молока в пекарський мішок або в щільний пакет з насадкою і видавлюємо невелику кількість на остигле печиво (24 шт.) і накриваємо другою половиною.

    Готове ароматне печиво Макаронів охолоджуємо 30-40 хвилин і подаємо. Приємного апетиту!