Скоро буде найважливіше свято для християн у всьому світі – Великдень. Строгий піст змінюється чудовим святом, в якому головні продукти паски і фарбовані яйця будуть благословенні в церкві. Основні страви на святковому столі є Паски, фарбовані яйця і Великдень.
Інгредієнти
-
200 гр.
— сир
-
200 гр.
— цукор
-
200 гр.
— сметана (густа або вершкове масло)
-
50 гр.
— цукати
-
50 гр.
— чорнослив
-
1 шт.
— куряче яйце (жовток)
-
— ванілін
Рецепт приготування
-
Приємного апетиту!
Масло або сметану збиваємо блендером з цукром до повного розчинення цукру.
Потім додаємо сир, яєчний жовток і ванілін, все добре збиваємо.
Додаємо цукати і нарізаний чорнослив, добре перемішуємо.
Миску вистилаємо льняною серветкою або марлею, змащуємо вершковим маслом. Викладаємо суміш з сиру, покриваємо кінцями серветки, зверху розміщуємо тарілку меншу по діаметру миски і ставимо вантаж (банку з водою ємністю 0,5 л. або 1 л.). Відправляємо в холодильник.
Коли маса затвердіє, розкриваємо кінці серветки, накриваємо плоскою тарілкою і перевертаємо. Акуратно видаляємо серветку. Паска готова.