Паска бездріжджовий

найсмачніший, рум’яний, гарний бездріжджовий паска. Тут детальний рецепт з покроковими фотографіями. Заходьте, готуйте!

Привіт всім! Не за горами свято Світлої Пасхи і я заздалегідь пишу для вас рецепт смачного здобного паски, який випікається без дріжджів. Хочу сказати, що бездріжджовий паска готується набагато швидше ніж на традиційний з дріжджового тіста. Тому я дуже рекомендую спекти такий простий паска не тільки в цілях економії часу, але і для різноманітності вашого святкового столу.

Ми з вами будемо готувати бездріжджове тісто з сиру, вершкового масла, яєць, борошна, родзинок і цукатів. Пасочки вийдуть ароматні, зарум’яняться хрусткою скоринкою зверху. Ми прикрасимо їх білої і кольорової білкової глазур’ю. Вийде дуже смачно і по святковому красиво!

Глазур для прикраси я рекомендую зробити за рецептом «Швейцарська меренга» (я так і робила тут) або за рецептом «Глазур для пасок» — обидві глазурі добре тримаються, не кришаться, не скочуються і не липнуть.

до Речі, на моєму блозі є класичний паску на дріжджах, для нього я застосувала як раз цукрову глазур для пасок, яка готується без білка.

У цьому рецепті я напишу, як приготувати бездріжджове тісто і як спекти паски, а рецепти глазурі ви легко знайдете, перейшовши за одним з посилань з назвою вище.

Отже, як приготувати найсмачніший бездріжджовий паска своїми руками — простий рецепт покроково з фото.

Продукти:

  1. сир м’який — 450 гр
  2. цукор — 300 г
  3. яйця — 5 шт.
  4. вершкове масло — 200 г
  5. борошно — 300 г
  6. розпушувач тіста — 10 г
  7. ванілін — 1 ч. л
  8. кориця — 1 ч. л
  9. сіль — 0,5 ч. л
  10. ізюм — 100 г
  11. цукати — 100 гр

Примітка:

  • Всі продукти для тіста повинні бути кімнатної температури, тому години за 2 дістаньте їх з холодильника.
  • В першу чергу ізюм залийте гарячою водою, дайте їм постояти хвилин 10, потім промийте під проточною водою і просушіть на рушник.
  • Цукати промийте під проточною водою, просушіть.
  • Після цього поставте духовку на прогрів (170 градусів) і починайте робити тісто.
  • Форми для випічки краще візьміть металеві або спеціальні паперові капсули, як це зробила я (їх перед святом продають практично в будь-якому супермаркеті). Силіконові форми не люблю і не рекомендую.

Готуємо тісто

Сир подрібнити в блендері і розтерти з цукром.

Гарненько перемішати до однорідності.

В окремій ємності збити міксером яйця в пишну масу.

З’єднати збиті яйця з сирною масою, перемішати.

Додати сіль, ванілін, корицю, розтоплене вершкове масло — перемішати.

Окремо розпушувач тіста з’єднати з борошном, просіяти через сито, додати в рідку масу, перемішати.

Чистий і підсушений родзинки і цукати з’єднати з тестом, перемішати до рівномірного розподілу.

Форми для випічки (у мене це спеціальні паперові капсули діаметром 7 і 10 см) змастити вершковим маслом. Заповнити тестом на ⅔ або трохи більше, але тільки зовсім трохи.

Випікаємо бездріжджовий паска

Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці маленькі форми 50 хвилин, а великі 55-60 хвилин.

Якщо у вас форми різного розміру, як у мене — випікайте їх всі відразу, тільки розставте на деко так, щоб між ними вільно циркулювало повітря. Коли завершиться час випічки в маленьких формах, відкрийте духовку і дістаньте їх звідти, а великі залиште допекаться ще 5-10 хвилин.

Сирні пасочки при випічці розриваються зверху. Нехай вас це не бентежить, так і повинно бути. Потім ви легко можете приховати розриви під шаром глазурі.

З цієї кількості тесту у мене вийшло 2 паски по 10 см в діаметрі і 3 по 7 див.

Прикраса

Для прикраси я використовувала білкову глазур, яку приготувала за рецептом Швейцарської меренги. Частину залишила білої і трохи пофарбувала харчовим барвником. От такі «купола» у мене вийшли.

Покривати паски глазур’ю краще остиглі — у гарячому вигляді не рекомендую.

А це наш пористий вологий і ніжний розріз.

Нагадую, що при бажанні ви можете скористатися рецептом дуже смачного і легкого в приготуванні паски на дріжджовому тісті. Рецепт теж також є на моєму блозі. Натисніть на посилання з назвою та потрапите в потрібне місце.

Думаю, такі здобні, дуже смачні і прості в приготуванні паски багатьом з вас сподобаються!

Бажаю вам успіхів і приємного апетиту і з наступаючим святом!