найсмачніший, рум’яний, гарний бездріжджовий паска. Тут детальний рецепт з покроковими фотографіями. Заходьте, готуйте!
Привіт всім! Не за горами свято Світлої Пасхи і я заздалегідь пишу для вас рецепт смачного здобного паски, який випікається без дріжджів. Хочу сказати, що бездріжджовий паска готується набагато швидше ніж на традиційний з дріжджового тіста. Тому я дуже рекомендую спекти такий простий паска не тільки в цілях економії часу, але і для різноманітності вашого святкового столу.
Ми з вами будемо готувати бездріжджове тісто з сиру, вершкового масла, яєць, борошна, родзинок і цукатів. Пасочки вийдуть ароматні, зарум’яняться хрусткою скоринкою зверху. Ми прикрасимо їх білої і кольорової білкової глазур’ю. Вийде дуже смачно і по святковому красиво!
Глазур для прикраси я рекомендую зробити за рецептом «Швейцарська меренга» (я так і робила тут) або за рецептом «Глазур для пасок» — обидві глазурі добре тримаються, не кришаться, не скочуються і не липнуть.
до Речі, на моєму блозі є класичний паску на дріжджах, для нього я застосувала як раз цукрову глазур для пасок, яка готується без білка.
У цьому рецепті я напишу, як приготувати бездріжджове тісто і як спекти паски, а рецепти глазурі ви легко знайдете, перейшовши за одним з посилань з назвою вище.
Отже, як приготувати найсмачніший бездріжджовий паска своїми руками — простий рецепт покроково з фото.
Продукти:
- сир м’який — 450 гр
- цукор — 300 г
- яйця — 5 шт.
- вершкове масло — 200 г
- борошно — 300 г
- розпушувач тіста — 10 г
- ванілін — 1 ч. л
- кориця — 1 ч. л
- сіль — 0,5 ч. л
- ізюм — 100 г
- цукати — 100 гр
Примітка:
- Всі продукти для тіста повинні бути кімнатної температури, тому години за 2 дістаньте їх з холодильника.
- В першу чергу ізюм залийте гарячою водою, дайте їм постояти хвилин 10, потім промийте під проточною водою і просушіть на рушник.
- Цукати промийте під проточною водою, просушіть.
- Після цього поставте духовку на прогрів (170 градусів) і починайте робити тісто.
- Форми для випічки краще візьміть металеві або спеціальні паперові капсули, як це зробила я (їх перед святом продають практично в будь-якому супермаркеті). Силіконові форми не люблю і не рекомендую.
Готуємо тісто
Сир подрібнити в блендері і розтерти з цукром.
Гарненько перемішати до однорідності.
В окремій ємності збити міксером яйця в пишну масу.
З’єднати збиті яйця з сирною масою, перемішати.
Додати сіль, ванілін, корицю, розтоплене вершкове масло — перемішати.
Окремо розпушувач тіста з’єднати з борошном, просіяти через сито, додати в рідку масу, перемішати.
Чистий і підсушений родзинки і цукати з’єднати з тестом, перемішати до рівномірного розподілу.
Форми для випічки (у мене це спеціальні паперові капсули діаметром 7 і 10 см) змастити вершковим маслом. Заповнити тестом на ⅔ або трохи більше, але тільки зовсім трохи.
Випікаємо бездріжджовий паска
Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці маленькі форми 50 хвилин, а великі 55-60 хвилин.
Якщо у вас форми різного розміру, як у мене — випікайте їх всі відразу, тільки розставте на деко так, щоб між ними вільно циркулювало повітря. Коли завершиться час випічки в маленьких формах, відкрийте духовку і дістаньте їх звідти, а великі залиште допекаться ще 5-10 хвилин.
Сирні пасочки при випічці розриваються зверху. Нехай вас це не бентежить, так і повинно бути. Потім ви легко можете приховати розриви під шаром глазурі.
З цієї кількості тесту у мене вийшло 2 паски по 10 см в діаметрі і 3 по 7 див.
Прикраса
Для прикраси я використовувала білкову глазур, яку приготувала за рецептом Швейцарської меренги. Частину залишила білої і трохи пофарбувала харчовим барвником. От такі «купола» у мене вийшли.
Покривати паски глазур’ю краще остиглі — у гарячому вигляді не рекомендую.
А це наш пористий вологий і ніжний розріз.
Нагадую, що при бажанні ви можете скористатися рецептом дуже смачного і легкого в приготуванні паски на дріжджовому тісті. Рецепт теж також є на моєму блозі. Натисніть на посилання з назвою та потрапите в потрібне місце.
Думаю, такі здобні, дуже смачні і прості в приготуванні паски багатьом з вас сподобаються!
Бажаю вам успіхів і приємного апетиту і з наступаючим святом!