Оригінальна засолювання скумбрії


Рецепт приготування оригінальної засолювання скумбрії, яку ви зможете скуштувати вже через шість годин.

Інгредієнти

  • 4 шт.

    — скумбрія (середнього розміру)

  • 1 шт.

    — апельсин

  • 4 шт.

    — ріпчаста цибуля (маленького розміру)

  • 1 шт.

    — морква (великого розміру)

  • 2 шт.

    — стебло селери

  • 1 склянка

    — вино (сухе біле)

  • 1 ч. л.

    — коріандр (насіння)

  • 1 ч. л.

    — суміш 5 перців

  • за смаком

    — зелень

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Скумбрію промиваємо, потрошимо, видаляємо кістки. Висушуємо на паперових рушниках. Філе нарізаємо навпіл, солимо, перчимо. Викладаємо в контейнер.

    Апельсин очищаємо. Цедру нарізаємо соломкою, на кілька секунд занурюємо в киплячу воду і відразу промиваємо холодною водою. Повторюємо 2 рази. Так видаляємо гіркоту.

    До риби додаємо цедру апельсина і вичавлюємо сік з апельсина

    Очищену моркву і цибулю нарізаємо півкільцями. Селера ріжемо дрібно. Нагріваємо сковороду з олією і обсмажуємо овочі протягом 2-3 хвилин. Додаємо сіль, коріандр, вино і тушкуємо на слабкому вогні 5 хвилин.

    Гарячу суміш з овочами відразу виливаємо на скумбрію. Контейнер щільно закриваємо, залишаємо на 1 годину при кімнатній температурі, потім прибираємо в холодильник маринуватися на 6 годин.

  • При подачі на стіл посипаємо нарізаною зеленню.

    Приємного апетиту!