Рецепт приготування оригінальної засолювання скумбрії, яку ви зможете скуштувати вже через шість годин.
Інгредієнти
-
4 шт.
— скумбрія (середнього розміру)
-
1 шт.
— апельсин
-
4 шт.
— ріпчаста цибуля (маленького розміру)
-
1 шт.
— морква (великого розміру)
-
2 шт.
— стебло селери
-
1 склянка
— вино (сухе біле)
-
1 ч. л.
— коріандр (насіння)
-
1 ч. л.
— суміш 5 перців
-
за смаком
— зелень
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
При подачі на стіл посипаємо нарізаною зеленню.
Приємного апетиту!
Скумбрію промиваємо, потрошимо, видаляємо кістки. Висушуємо на паперових рушниках. Філе нарізаємо навпіл, солимо, перчимо. Викладаємо в контейнер.
Апельсин очищаємо. Цедру нарізаємо соломкою, на кілька секунд занурюємо в киплячу воду і відразу промиваємо холодною водою. Повторюємо 2 рази. Так видаляємо гіркоту.
До риби додаємо цедру апельсина і вичавлюємо сік з апельсина
Очищену моркву і цибулю нарізаємо півкільцями. Селера ріжемо дрібно. Нагріваємо сковороду з олією і обсмажуємо овочі протягом 2-3 хвилин. Додаємо сіль, коріандр, вино і тушкуємо на слабкому вогні 5 хвилин.
Гарячу суміш з овочами відразу виливаємо на скумбрію. Контейнер щільно закриваємо, залишаємо на 1 годину при кімнатній температурі, потім прибираємо в холодильник маринуватися на 6 годин.