Морквяні капкейки

Самі ніжні і смачні Морквяні капкейки з Кремом чіз на вершках. Тут докладний рецепт покроково з фото. Заходьте, готуйте!

Всім привіт! Продовжуючи морквяну тему на своєму блозі, зараз пишу про Морквяні капкейки. Ці чудові, дуже смачні маленькі тортики в чашці підкорили мене з першого шматочка. Я дуже хочу, щоб вони вам теж сподобалися і тому приготувала самий простий і зрозумілий рецепт для того, щоб ви змогли з легкістю приготувати їх у себе вдома.

Говорячи про морквяної темі — на моєму сайті є рецепт шедеврального Морквяного торта. Бісквіт для нього приготований майже за таким же рецептом, як і тісто для Морквяних капкейків. В кінці статті я розміщу фото торта в розрізі, подивіться. Або переходьте за клікабельним посиланням і відразу готуйте цей неймовірно смачний, насичений, пряний торт.

А зараз повернемося до рецептом Морквяних капкейків. Прикрашати їх ми будемо чудовим Кремом чіз на вершках. А для начинки приготуємо Варену карамель своїми руками.

У даній статті я детально опишу етапи приготування тіста для капкейків, випічку і складання. А для того, щоб зробити крем і начинку ви переходьте за посиланнями в назвах. Далі потрапляйте на сторінку з потрібним рецептом, готуйте, а потім повертайтеся сюди для продовження.

У списку інгредієнтів, для вашої зручності, я пропишу кількість всіх продуктів, які знадобляться. Вам потрібно для крему і карамелі взяти саме цей набір, а готувати за рецептом, який є у засланні.

Черговість ваших дій буде така — спочатку готуйте крем і відправляйте його в холодильник на пару годин для стабілізації. Потім зробіть тісто, розкладіть по паперовим капсулам і випікайте капи. Поки вони печуться, зваріть карамель для начинки. Після всього цього зберіть ваші чарівні тортики в чашці і насолоджуйтеся їх неймовірним смаком!

Отже, як приготувати найсмачніші Морквяні капкейки в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.

Продукти для карамелі:

  1. масло — 25 гр.
  2. вершки (жирність від 30% — 160 гр.
  3. цукор — 150 гр.
  4. сіль дрібна — 0,5 ч. л.

Крем-чіз на вершках:

  1. вершки (жирність від 30% — 80гр.
  2. вершковий сир — 300 гр.
  3. цукрова пудра — 40 гр.
  4. ваніль за бажанням.

Морквяне бісквітне тісто:

  1. яйця — 70 гр.( 1 С0 або 2 С2)
  2. цукор білий — 80 гр.
  3. цукор коричневий — 80 гр.
  4. борошно — 75 гр.
  5. розпушувач тіста — 5 гр.
  6. кориця — 1 гр.
  7. волоський горіх — 40 гр.
  8. масло рослинне — 35 гр.
  9. масло вершкове — 35 гр.
  10. цедра 1-го апельсина
  11. морква — 95 гр.

Примітка:

  • Всі продукти для приготування тіста повинні бути кімнатної температури. Тому дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку.
  • Моркву рекомендую вибрати дуже соковиту. Чим більше соку, тим ніжніше вийдуть капи.
  • Для випічки капкейків вам знадобляться спеціальні паперові капсули. Вони продаються в супермаркетах чи спеціалізованих магазинах для кондитерів.
  • Кількість всіх інгредієнтів для тіста, крему і начинки розраховане на 10 капкейків.

Готуємо Морквяні капкейки

В першу чергу натріть моркву на дрібній тертці і поки відставте в бік.

Цедру апельсина теж акуратно натріть на тертці. Не перестарайтеся, нам потрібна тільки цедра — тобто помаранчева шкірка. Після того, як натрете, її теж поки відставте в бік.

Тепер волоські горіхи промийте під проточною водою, трохи просушіть на чистому рушнику і подрібніть ножем на обробній дошці.

Всі попередні приготування закінчені, зараз увімкніть духовку на прогрів на 180 градусів і починайте готувати тісто.

В глибокій чашці збийте міксером цукор (білий і коричневий) і яйця до утворення густої піни.

Окремо змішайте корицю, розпушувач і борошно. Просійте через сито на 2-3 рази. Тепер додайте суху суміш до рідкої.

Перемішайте ручним віночком, додайте попередньо промитий і подрібнений волоський горіх і ще раз перемішайте.

Тепер розтопити в мікрохвильовій печі або на плиті вершкове масло і змішайте його з рослинним. Після перелийте масляну суміш в тісто, перемішайте.

Наступним етапом додайте заздалегідь натерту моркву, перемішайте.

Після додаємо цедру і знову перемішуємо.

В результаті у вас вийде тісто середньої консистенції — не густе, але і не рідке. Таке, як на фото нижче.

Випічка

Як тільки тісто приготували, відразу розподіліть його по паперовим капсулами, заповнюючи їх на ⅔ частини або трохи більше.

Мушу сказати пару слів про капсули для капкейків. Вони бувають посилені і прості. Для того, щоб випікати капкейки в простих капсулах, вам знадобиться спеціальна металева або силіконова форма. Спочатку в неї ви встановлюєте капсули, а потім заповнюєте тестом. Дивіться фото нижче.

Для посилених капсул ніяких додаткових пристосувань не потрібно. Просто встановлюйте їх на деку і заповнюйте тестом.

До цього часу духовка добре нагрілася. Поставте в неї деко з капсулами і випікайте 20 хвилин при 180 градусах на середньому рівні, режим «верх-низ» без конвекції.

Через 20 хвилин від початку випічки перевірити на готовність зубочисткою. Якщо виходить сира — потримайте їх в духовці ще 5 хвилин. Після цього вийміть і дайте охолонути до кімнатної температури.

Потім видаліть капов серцевину. Її можна вирізати невеликим ножем або спеціальним кондитерським планжем.

Збираємо Морквяні капкейки

Карамель для начинки до цього часу вже готова. Тепер перелийте її в кондитерський мішок без насадки. Відріжте у мішка кінчик так, щоб вийшло отвір діаметром не більше 1 см

Після цього заповніть карамеллю канавки від капкейків до країв.

Крем-чіз на вершках дістаньте з холодильника, покладіть в кондитерський мішок з насадкою (у мене це закрита зірка). За допомогою кондитерського мішка отсадите красиві високі шапочки на капкейки.

У мене вийшли ось такі, впевнена, що ваші набагато краще!

А це фото обіцяного Морквяного торта — він чудовий!

Готуйте за моїми рецептами, дотримуйтесь рекомендації, і у вас завжди будуть виходити не тільки смачні, але і красиві кондитерські шедеври!

Приємного апетиту і всього самого доброго!